Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Jaunajā gadā - jauna vadītāja

Līga Vīksna

2015. gada 30. decembris 00:00

1393

Alūksnes pirmsskolas izglītības iestādei “Cālis” ir jauna vadītāja – Agita Pakalniete. Viņa šajā amatā apstiprināta ar Alūksnes novada domes decembra sēdes lēmumu.

Uz vakanto vadītāja vietu pašvaldība divas reizes izsludināja konkursu. Pirmajā reizē pieteicās viens pretendents, kurš neatbilda amata prasībām. Otrajā kārtā bija divi pretendenti, kur par atbilstošu šim amatam atzina A.Pakalnieti – pirmsskolas izglītības skolotāju no Jaunalūksnes pagasta pirmsskolas izglītības iestādes “Pūcīte”.

Jauna pieredze
Pirmsskolas izglītībai A.Pakalniete veltījusi 22 gadus. Savulaik strādājusi par skolotāju bērnudārzā Trapenē – kad tur notika štatu samazināšana, pārgāja strādāt uz Gaujienu. Strādājusi arī internātskolā Gaujienā un pārzina darbu ar bērniem, kuriem ir īpašas vajadzības. Šobrīd strādā bērnudārzā “Pūcīte” Kolberģī. A.Pakalnietes vadībā “Pūcītē” aprobē humānās pedagoģijas programmu piecgadniekiem un sešgadniekiem, padziļināti apgūstot latvisko dzīvesziņu. A.Pakalniete “Pūcītē” līdz šim vadīja arī bērnu folkloras kopu “Rakstu raksti”.
“Pieteikties pirmsskolas izglītības iestādes “Cālis” vadītāja amatam tiku iedrošināta – man tā būs jauna un vērtīga pieredze, liela atbildība. “Cāļa” līdzšinējā vadītāja Līga Kaula savulaik bija mana pirmā skolotāja – man ar viņu saistās īpašas un mīļas attiecības. Man vēl jāiepazīst “Cāļa” darbinieku kolektīvs un pati iestāde, tās darbība un tradīcijas. Balstoties uz jau iesākto, turpināsim darbu un ieviesīsim ko jaunu,” stāsta A.Pakalniete. Šobrīd pirmsskolas izglītības iestādē “Cālis” ir 48 audzēknis un 21 darbinieks.

Izvērtē jaunās idejas
Alūksnes novada Izglītības pārvaldes vadītāja Gunta Kupča priecājas, ka A.Pakalniete uzņēmusies pirmsskolas izglītības iestādes “Cālis” vadītājas pienākumus un atzinīgi novērtē viņas pedagoģisko pieredzi. “Viņai ir liela pieredze pirmsskolas darbā. Vērojot un dzirdot, kā A.Pakalniete strādā un īsteno jaunās idejas, ir patīkami redzēt, ka viņa tās vispirms izsver un pārdomā, kā pielāgot mūsu situācijai, nevis seko jaunākajām modes tendencēm, kādas nereti ir arī pirmsskolas izglītībā,” saka G.Kupča. Viņa uzteic A.Pakalnietes paveikto humānās pedagoģijas programmas aprobācijā. “A.Pakalniete bija vienīgā no Alūksnes novada, kas pirms dažiem gadiem Gruzijā piedalījās  pedagoģijas lasījumos. Viņai ir savs redzējums “Cāļa” turpmākajai darbībai,” saka G.Kupča. ◆

Kategorijas