Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Atklāj sapņu vietu bērniem

Līga Vīksna

2016. gada 8. janvāris 00:00

8

Apes pilsētā veco gadu pavadīja un jauno sagaidīja ar ļoti jauku notikumu – Apes pirmsskolas izglītības iestādes “Vāverīte” jaunās piebūves atvēršanas svētkiem. Par pašvaldības līdzekļiem mazajiem Apes iedzīvotājiem tapušas plašas un mājīgas telpas.
Atvēršanas svētkos 30.decembrī pulcējās visi tie, kuri palīdzējuši ieceri īstenot, kā arī “Vāverītes” sadarbības partneri un atbalstītāji.

Būvē par pašvaldības naudu
Vienkāršotu renovāciju jeb pirmās kārtas darbus bērnudārzā “Vāverīte” par Apes novada domes finansējumu īstenoja jau 2014.gada otrajā pusē. Savukārt otrās kārtas darbus veica pērn, izbūvējot jauno piebūvi – arī par Apes novada domes finansējumu. Izšķirošo lēmumu par piebūves celtniecību Apes novada domes deputāti pieņēma, lai risinātu jautājumu, kas Apē bija aktuāls daudzus gadus – telpu trūkuma dēļ “Vāverītē” nevarēja uzņemt visus pirmsskolas vecuma bērnus un bija rinda uz vietu bērnudārzā. Piebūvi cēla SIA “RCI Gulbene”, arhitekts – Imants Timermanis. Kopējās piebūves izmaksas ir 275 207 eiro, kur projektēšanas izmaksas ir 4537 eiro, būvniecības izmaksas (būvniecība, autoruzraudzība un būvuzraudzība) - 234 988 eiro, aprīkojuma iegāde - 35 682,54 eiro.  

Trīs jaunas lietas 13 gados
Piebūves atklāšanas svētkos Apes novada domes priekšsēdētāja Astrīda Harju atzina, ka šis ir skaists un piepildīts mirklis gan Apes novada, gan Apes pilsētas dzīvē. “Ja mēs atceramies, tad 21.gadsimtā šī ir trešā izglītības iestādes ēka, kuru atveram pilnībā no jauna. Dāvja Ozoliņa Apes vidusskolas piebūvi atklājām 2002.gadā, vidusskolas sporta kompleksu – 2009.gadā un pirmsskolas izglītības iestādes “Vāverīte” piebūvi – 2015.gadā. Visi mīļi lūgti apmeklēt šo ēku, un visvairāk tajā tiks gaidīti mūsu mazie bērni – gan tie, kuri to jau apmeklē, gan tie, kuri bērnudārza gaitas uzsāks nākamajos gados!” sacīja A.Harju.
Pēc atklāšanas lentes pārgriešanas visi varēja klausīties “Vāverītes” audzēkņu koncertu un aplūkot jaunās telpas. Laba vēlējumus un apsveikuma vārdus “Vāverītes” kolektīvam teica arī sadarbības partneri, audzēkņu vecāki.

Sapnis ir piepildījies 
Piebūvē atrodas aktu zāle, jaunākās grupas “Riekstiņi” telpas, telpa darbiniekam – mūzikas pedagogam, labierīcības, gaitenis un izolators. Apes pirmsskolas izglītības iestādes “Vāverīte” vadītāja Iluta Apine “Alūksnes Ziņām” atzina – ieguvums ir arī atsevišķa telpa izolatoram, kā nebija vecajā ēkā. “Bērnudārza iepriekšējās aktu zāles telpas vairs nav – tā ir savienota ar grupas telpu piecgadniekiem. Prieks, ka sapnis par mājīgu, siltu, Apes mazākajiem bērniem tīkamu mājvietu nu ir piepildījies! Esam ieguvuši ne tikai piebūvi, bet arī jaunu telpu aprīkojumu, mēbeles. Tā patiesi ir sapņu vieta bērniem!” priecājas I.Apine.
Šobrīd Apes pirmsskolas izglītības iestādē “Vāverīte” ir 66 audzēkņi, strādā 19 darbinieki. ◆

Kategorijas