Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Alūksnes muzejā - košs janvāris

Diāna Lozko

2016. gada 8. janvāris 00:00

6

Šo gadu Alūksnes muzejs uzsāk ar aktīvu darbību un aicina Alūksnes iedzīvotājus aktīvi piedalīties pasākumos un apmeklēt izstādes.

Muzejā atgriezušās izcilas senlietas
Vakar Alūksnes muzejā notika pastāvīgās ekspozīcijas “Asaru senkapi” atklāšanas pasākums. Pēc restaurācijas Lietuvā Alūksnes muzejā atgriezušās izcilas senlietas no Asaru senkapiem, kuras brīnumainā kārtā izglābušās no mantračiem. Pastāvīgajā ekspozīcijā būs iespējams apskatīt tādus unikālus priekšmetus kā divasmens zobenu, zirgveida piekariņu un citas senlietas, kuras raksturīgas seno latgaļu kultūrai.
Savukārt šodien pulksten 15.00 ikviens aicināts uz videoprogrammu/lekciju “Jaunākā kustīgā attēla māksla Baltijā”, kuru vadīs lektore - mākslas zinātniece, Baltijas animācijas filmu, kustīgā attēla mākslas pētniece un kuratore Anna Veilande-Kustikova.
12.janvārī pulksten 16.00 muzejā notiks Elitas Patmalnieces personālizstādes atklāšanas pasākums, kurā varēs tikties arī ar mākslinieci. E.Patmalniece dzimusi 1964.gada 23.jūlijā Ogrē. Mācījusies Ogres 1.vidusskolā, Rīgas Vieglās rūpniecības tehnikuma apģērbu modelēšanas nodaļā. Latvijas Mākslas akadēmijā ieguvusi modes dizainera bakalaura grādu un maģistra grādu glezniecībā. Veidojusi stila atvērumus dažādos preses izdevumos, darinājusi tērpus populāriem skatuves māksliniekiem, daudziem televīzijas projektiem, izrādēm un koncertuzvedumiem. Mākslinieces darbu izstāde Alūksnes muzejā būs apskatāma tikai trīs nedēļas. “Izmantojiet šo lielisko iespēju un nāciet uz atklāšanu – būs krāsaini un interesanti!” uzsver Alūksnes muzeja izglītojošā darba un darba ar apmeklētājiem speciāliste Laura Bergmane.

Būs iespējams izgatavot pašam savu papīru
13. janvārī pulksten 15.00 muzejā notiks barikādēm veltīta tikšanās-atmiņu pēcpusdiena. “Laipni gaidīti visi, kas toreiz bija par mūsu valsti. Būs jauki un interesanti dzirdēt jūsu atmiņas par to laiku. Līdz 30.janvārim Alūksnes muzejā būs iespēja noskatīties filmu “Tēvu barikādes”, ko rādīsim īpaši barikāžu laikam izveidotā kinoistabā,” stāsta L.Bergmane. Savukārt no 21.janvāra muzejā varēs apskatīt mākslinieces Ilzes Dilānes izstādi “Papīra valoda”. Šīs izstādes laikā 22.janvārī pulksten 12.00, 13.00 un 15.00 notiks radošās darbnīcas. Īpaši gaidītas skolēnu klases (aptuveni 7.-9.klase). Lūgums iepriekš pieteikties pa tālruni 25665538. Papīra darbnīcā būs iespējams izgatavot pašam savu papīru no papīra masas, kura sagatavota no džinsa biksēm un pārstrādāta papīra. Papīra masa būs sagatavota dažādās krāsās. Nākamajā dienā varēs iegriezties muzejā pēc izžuvušajiem darbiem. ◆

Kategorijas