Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Ābolu plātsmaize ar sieru “Mascarpone”

Līga Vīksna

2016. gada 8. janvāris 00:00

212


3 olas saputo ar glāzi cukura. Glāzei skāba krējuma pievieno 1/2 tējkaroti sodas un izmaisa, pielej olām ar cukuru un izmaisa. Pieber 1,5 glāzes miltu, izmaisa. Mīklu lej uz pannas, ko izklāj ar cepamo papīru, un liek cepties aptuveni 5-7 minūtes 200 C.
9 lielus nomizotus ābolus sagriež mazos gabaliņos. Krējumsieram “Mascarpone” (lielais iepakojums) pievieno nepilnu glāzi cukura (atkarīgs no tā, cik skābi āboli), izmaisa, pieber sagrieztos ābolus un samaisa. Iegūto masu vienmērīgi uzklāj uz apceptās mīklas un turpina cept vēl  apmēram 20 minūtes.
Gaidām arī jūsu receptes! ◆

Kategorijas