Aluksniesiem.lv ARHĪVS

“Rally Alūksne”: pulcēs arī pašmāju ekipāžas

Diāna Lozko

2016. gada 12. janvāris 07:00

2145

Piektdien, 15.janvārī, pulksten 19.30 Alūksnē, Brūža ielā 7, paredzēts ceremoniālais starts šīgada Latvijas rallijsprinta čempionāta posmam “Rally Alūksne”. Pirmā ātrumposma starts tiks dots 16.janvārī pulksten 9.45. Šogad sezonu atsāk arī pašmāju rallistu ekipāža – Renārs Salaks un Zigurds Kalniņš.

Dalībnieki piesakās straujāk nekā citus gadus
Rallijsprints “Alūksne” atklās jauno autosporta sezonu Latvijā un šogad būs arī Lietuvas rallijsprinta čempionāta pirmais posms. Patlaban dalībnieku sarakstā redzami pārsvarā lietuviešu sportisti, bet ir zināms, ka spēkus izmēģināt rallijā bez Latvijas rallijsprinta čempionāta dalībniekiem plāno arī vairākas gan pašmāju, gan ārvalstu rallija ekipāžas. Sacensību direktors Renārs Salaks uzsver, ka rallijs notiek jau sesto gadu un pārsvarā dalībnieki piesakās pēdējā brīdī, taču šogad jau ir pieteikušās 18 ekipāžas.

“Latviešu dalībnieki parasti ir kūtrāki. Šoreiz visaktīvākie ir lietuvieši, bet būs arī Somijas, Igaunijas un Krievijas sportisti. Dalībnieki piesakās straujāk nekā citus gadus. Sastāvs būs labs un varbūt pat labāks nekā iepriekšējās reizēs. Ziema aiz loga visus ir nomierinājusi, un prognoze ir ļoti optimistiska. Ir ielikts arī kāds jauns posms un palikuši kādi no vecajiem posmiem, lai trase būtu patīkama dažādām gaumēm. Pašreiz gan trase netiek atklāta, lai lieki šos ceļus netraucētu. Ja infomācija ir pieejama ātrāk, tad cilvēki izrāda interesi par šiem ceļiem un vēlas pabraukāties, kas pašreiz nav vēlams,” uzsver R.Salaks, atgādinot, ka oficiālo informāciju par trasi varēs iegūt mājaslapā “www.4rati.lv”.
 
Plāno šogad nobraukt pilnu sezonu
Šogad “Rally Alūksne” piedalīsies arī divas pašmāju ekipāžas - Kaspars Kols un Zintis Kols, kā arī R.Salaka un Z.Kalniņa ekipāža atgriezusies uz rallija skatuves pēc ilgstošākas prombūtnes. “Plānojam šogad nobraukt pilnu sezonu. Pagājušajā gadā piedalījāmies arī pāris sacensībās, bet nebija īpaši plānots arī braukt. Šogad gan brauksim un, protams, cīnīsimies. Ir vienmēr prieks to darīt, un abi ar Zigurdu esam priecīgi par iespēju atkal braukt,” stāsta R.Salaks.

Savukārt Z.Kalniņš teic, ka pauzi rallijā paņēmis priecīga notikuma dēļ – ģimenē sagaidīts pieaugums, taču nu pēc pauzes sacensībās atkal tiks spodrināta trase. “Jau pagājušajā gadā izlēmu, ka šogad braukšu. Izskatās, ka arī laikapstākļi būs labi, gribētos gan, lai vēl uzsnigtu sniedziņš,” teic Z.Kalniņš.

R.Salaks uzsver, ka šo sešu gadu laikā rallijs ir audzis un ar katru gadu kļūst vieglāk, jo gan dalībnieki, gan iedzīvotāji un novada pašvaldība ir ļoti atbalstoši. “Katru gadu pa kādam atbalstītājam nāk klāt, un tas ir labi, jo pasākums tiek novērtēts. Skatītāju ziņā, cik man zināms, šis ir visapmeklētākais sporta pasākums, jo tas vēl aizvien ir skatāms bez jebkādām ieejas maksām, kā arī skatītāji brauc no citām vietām gan Latvijā, gan ārpus tās. Dalībnieki novērtē arī mūsu trasi. Mūsu ceļi līdzinās Dienvidigaunijas ceļiem, kur rallijs ir populārs. Gan dalībniekiem, gan skatītājiem ir interesanti,” teic R.Salaks. Pašreiz ekipāžas mašīna tiek gatavota sacensībām un atrodas Jaunpiebalgā. Ekipāža startēs “2WD Open” klasē.

Pieteikšanās sacensībām notiek tiešsaistē portālā “www.4rati.lv” līdz 11.janvāra pulksten 18.00. Rallijsprintu “Alūksne 2016” organizē autosporta klubs “Alūksne” sadarbībā ar Latvijas Autosporta federācijas Standartautomobiļu komisiju un Alūksnes novada domi.

Aicina pieteikties arī rallijam “Sarma 2016”
Rallijs “Sarma 2016” notiks 23. un 24.janvārī Gulbenes apkaimē un atšķirībā no iepriekšējiem gadiem būs tikpat kompakts kā pirms daudziem gadiem. Arī 2016.gada “Sarma” vienlaikus būs vairāku rallija čempionātu posms: rallijs “Sarma 2016” atklās Latvijas un Igaunijas rallija čempionātus un vienlaikus otrajā sacensību dienā būs arī Latvijas rallijsprinta čempionāta 2.posms. Pirmajai sacensību dienai ir sagatavoti divi ātrumposmi, kas tiks veikti divas reizes: vienreiz diennakts gaišajā laikā, otrreiz tumsā. Tādējādi pirmajā rallija dienā sportistiem būs jāveic 51 kilometrs. Otrajā rallija dienā divreiz būs jāveic trīs ātrumposmi ar kopējo garumu 74 kilometri. Otrajai dienai ir sagatavots viens jauns ātrumposms un citam izveidota jauna ātrumposma noslēguma daļa. Tādējādi faktiski tikai viens rallija “Sarma 2016” ātrumposms būs pazīstams pagājušā gada dalībniekiem. “Sarmas 2016” nolikums jau publicēts, pieteikušies pirmie dalībnieki. Ar oficiālajiem dokumentiem ir iespējams iepazīties mājaslapā “www.autorally.lv”.


"Rally Alūksne" organizatori pasakās par atbalstu Alūksnes novada pašvaldībai, "4plus", "AutoKada", "Auto Scan" "ASRT", "ADRem auto", "ZB Auto", "Marienburga", "Apiņi", "SLB", "Jaunsētas", "Veltījums Jums", "Sorma", "Prelūdija", "Akvedukts", "E-mežs", "Skudra Auto", "Red Bull", "Latvijas Nafta", "KRK Vidzeme", "Ramirent", "4rati", "Tavs auto" un "Radio Tev".

Kategorijas