Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Biatlons: Rastorgujevs pirmoreiz sezonā Top 20

www.sportacentrs.com

2016. gada 8. janvāris 22:20

178

Vācijas trasē Rūpoldingā sācies Pasaules kausa posms biatlonā. Nestartējot iepriekšējo divu sprintu uzvarētājam Simonam Šempam un Pasaules kausa līderim Martēnam Furkadam ieņemot ceturto vietu, 10 kilometru sprintā dominēja Norvēģija - pirmās divas vietas brāļiem Juhannesam un Tarjei Bē, bet Emils Hegle Svensens ierindojās trešajā pozīcijā. Latvijas vadošajam biatlonistam Andrejam Rastorgujevam sezonas pagaidām labākais rezultāts - 14. vieta.

Rastorgujevs

Andrejs Rastorgujevs pirms pirmās šaušanas ieņēma 15. vietu, tobrīd no līdera atpaliekot 12,8 sekundes. Diemžēl jau pirmais šāviens izrādījās nesekmīgs, un Andrejs pēc pirmās ugunslīnijas atkrita uz 44. pozīciju, no pirmās vietas atpaliekot par 33,7 sekundēm. Tomēr ātrs solis distancē ļāva strauji kāpt augstāk - līdz otrajai šaušanai tika atspēlētas 15 vietas (+36,1 sekunde no līdera), bet pieci nogāzti mērķi deva lielu pamatu cerībām uz augstu vietu.

Pēc otrās šaušanas Rastorgujevs bija 13. pozīcijā, līderim zaudēdams 44,4 sekundes, bet pirms astotā kilometra Latvijas biatlonists bija pakāpies jau uz 11. vietu. Vēl neilgi pirms finiša Rastorgujevs neklātienes cīņā bija 12. pozīcijā, par 0,4 sekundēm apsteidzot čehu Mihalu Krčmāržu un par 3,0 sekundēm esot priekšā citam čeham Ondržejam Moravecam, tomēr pašās beigās diemžēl nācās atkāpties uz 14. vietu. Kas tik un tā ir Rastorgujeva pārliecinoši labākais rezultāts šosezon. Sprintā bija iegūta 53. (Estešundā), 36. (Hohfilcenē) un 31. vieta (Pokļukā), un tieši Slovēnijā bija Rastorgujeva līdz šim sezonas labākais sasniegums - 21. vieta iedzīšanā.

Slēpošanas ātruma ziņā Rastorgujevam 12. vieta, par 36,8 sekundēm atpaliekot no dienas ātrākā biatlonista Martēna Furkada, savukārt šaušanas ātruma ziņā latvietim 49. laiks.

Cīņa par medaļām

No sākumā startējušajiem kā pirmie starp sacensību favorītiem izkristalizējās brāļi Bē, kuri perfekti šāva abās šaušanās. Gan pēc pirmās, gan otrās šaušanas ātrāks bija Juhanness Bē, kurš pēc otrās ugunslīnijas vecāko brāli apsteidza par 6,9 sekundēm, taču finišā starpība saruka vairs tikai līdz 3,0 sekundēm. Labi bija sācis arī kanādietis Neitens Smits (otrais pēc pirmās šaušanas), taču viņš otrajā šaušanā, tāpat kā francūzis Žans Gijoms Beatrikss, pieļāva divas kļūdas un no reālas cīņas izstājās.

Pasaules kausa līderis un galvenais favorīts Martēns Furkads jau pirmajā šaušanā pieļāva vienu kļūdu un, neskatoties uz ātru soli distancē, ievērojami iedragāja savas cerības uz uzvaru. Pēc otrās šaušanas viņš no Tarjei Bē atpalika par 21,8 sekundēm, pēc otrās šaušanas bija pietuvojies līdz 17,5 sekundēm, bet vēl 6,6 sekundes atspēlēja līdz finišam.

Tomēr finišā "tikai" ceturtā vieta, atpaliekot gan no norvēģu brāļiem, gan arī Emila Hegles Svensena, kurš nogāza visus desmit mērķus un no līdera atpalika par 7,6 sekundēm. Iepriekšējos sprintos Furkadam pirmā, otrā un piektā vieta. Otrajā šaušanā pieļaujot vienu kļūdu, no cīņas par augstām vietām izstājās Andreass Birnbahers un Arnds Paifers, toties pārsteidza Svens Grosegers, kurš nekļūdījās ne reizi un pēc otrās šaušanas bija ceturtais, apsteidzot arī Furkadu. Jāteic, ka austriešiem ļoti veiksmīgs posms - ja pirmo četrinieku aizņēma trīs norvēģi un biatlona karalis, tad pēc tam sekoja uzreiz trīs Austrijas sportisti - bez Grosegera arī Simons Eders un Dominiks Landertingers, kuri visi sašāva perfekti.

Kategorijas