Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Ieskandina simtgadi

Ilze Bogdanova

2010. gada 24. maijs 11:52

580

Šogad Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas Pēdējā zvana pasākums izvērtās īpašāks. Aizritot zem nosaukuma „Ieskandinām simtgadi”, tas ne tik daudz simbolizēja mācību gada noslēgumu un eksāmenu sākšanos, cik pēc pāris mēnešiem gaidāmo skolas 100 gadu jubilejas svinību tuvošanos.

„Esam simtgades absolventi,” jautāts, ar ko atmiņā paliks ģimnāzijā pavadītais laiks, saka 12.klases skolnieks Raimonds Celms. „Ģimnāzijas jubilejas noskaņas varēja just ikvienā pasākumā, kas notika šajā mācību gadā,” viņam piebalso līdzšinējā skolēnu prezidente Monta Mūrniece.

Pēc svinīgā Pēdējā zvana pasākuma, kurā tika godināti labākie skolēni, sumināti mācību priekšmetu olimpiāžu laureāti un apsveikti mīļākie skolotāji, ģimnāzijas audzēkņi un darbinieki devās gājienā pa pilsētas ielām. Par gājiena gala mērķi izvēlēta pirmās Ernsta Glika dibinātās skolas vieta Alūksnes septiņsimtgades parkā, kur viņus sagaidīja Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas pūtēju orķestris un īpašā svētbrīdī uzrunu teica mācītājs Ivo Šmits. Starp gājiena pieturas vietām minama Alūksnes pilsētas sākumskola. Tajā vienkopus satikās daļa ģimnāzijas topošo absolventu, kuri sākumskolā uzsākuši pirmās mācību gaitas, un nākamie ģimnāzijas audzēkņi, kas šogad beidz Alūksnes pilsētas sākumskolas 6.klasi un mācības turpinās ģimnāzijas 7.klasē. Īpašu noskaņu radīja dziesma „Dar’ man, tēvis, pastaliņas” – pirmā dziesma, kas tiek mācīta, uzsākot skolas gaitas.

„Dzirdot ģimnāzijas vārdu, mani pārņem lepnums. Pēdējos gados ar lielu entuziasmu esmu iesaistījies daudzās ar skolas sabiedrisko dzīvi saistītās aktivitātēs. Esmu apmeklējis dažādus pulciņus, spēlējis orķestrī, kas ir viens no labākajiem Latvijā, dziedājis kolosālā jauniešu korī un darījis daudz ko citu. Tam visam līdzi nākušas foršas emocijas un neaizmirstami piedzīvojumi. Nu ar šiem kolektīviem piedalīšos ģimnāzijas simtgades svinībās, par ko jūtos ļoti pagodināts, jo varēšu būt starp tiem, kas rūpēsies par svētku radīšanu citiem,” saka R.Celms. Svētku organizēšanā iesaistīties grasās arī M.Mūrniece, kas atzīst – citāds variants nemaz nav iedomājams. „Skola man ir devusi daudz laba. Simtgades svinības ir iespēja dot kaut ko pretī, tāpēc tikai priecājos par iespēju piedalīties svētkos,” viņa saka.

Vairāk foto

Kategorijas