Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Piedāvās nometnes

Ilze Bogdanova

2010. gada 24. maijs 07:33

1443

Vasaras brīvdienās Alūksnes novada bērniem un jauniešiem būs iespēja piedalīties kādā no astoņām dažādām nometnēm, kas notiks Alūksnē, Annā, Bejā, Liepnā un Malienā.

Izglītības pārvaldes metodiķe Baiba Lietapure atklāj, ka marta beigās Alūksnes novada pašvaldības izsludinātajā konkursā par bērnu vasaras nometņu organizēšanu saņemti deviņi pieteikumi. “Izskatot šos nometņu projektus, bijām ļoti patīkami pārsteigti. Saturiski nometnes bija ļoti dažādas, piepildītas ar dažādām aktivitātēm, darbošanos,” viņa saka, iepazīstinot ar tām Izglītības, kultūras un sporta jautājumu komitejas deputātus.

Nometņu organizēšanai atvēlētais finansējums 5000 latu apmērā to pieļauj, tāpēc B.Lietapure mudināja atbalstīt tās visas. Vienīgais izņēmums bija Liepnas vidusskolas iesniegtais nometnes pieteikums, kuram trūka saturiskā pamatojuma. “Doma varbūt bija laba, bet tā netika apaudzēta ar veiksmīgām idejām un aktivitātēm,” viņa skaidro. To ņēma vērā arī komitejas deputāti, atbalstot pārējo astoņu nometņu rīkošanu un piešķirot tām finansiālo atbalstu par kopējo summu 4997,32 lati.

Stāstīs par Jāņu svinēšanas tradīcijām

Jūnijā tiks piedāvātas trīs nometnes: “Pelēkā vārna” (bērniem vecumā no 6 līdz 11 gadiem), “Aiziet dabā!” (2. - 4.klašu skolēniem) un “Saulgrieži Malēnijā” (jauniešiem vecumā no 13 līdz 16 gadiem). Malienas pamatskolas rīkotajā nometnē “Pelēkā vārna” dalībnieki varēs iepazīt Malienu, Beju un Annu ar dažādām spēlēm, uzdevumiem un radošajām darbnīcām.
Nometni “Aiziet dabā!” piedāvās Alūksnes Bērnu un jauniešu centrs, kas tajā plāno iekļaut aktīvās atpūtas un tūrisma elementus. Savukārt “Saulgrieži Malēnijā”, ko organizē ģimeņu biedrība “Pie pavarda”, būs balstīta uz Jāņu svinēšanas tradīcijām ar dažādām aktivitātēm, piedzīvojumiem un atpūtu caur saulgriežu tēmu.

Jūlijā iespēja piedalīties nometnē būs tikai 12 līdz 16 gadus veciem jauniešiem, kas varēs doties uz Malienas pamatskolas “Optimistu vasaru”. Tajā plānots bagātināt dalībnieku aksesuāru klāstu, pārbaudīt viņu drosmi un fizisko sagatavotību, iemācīties pagatavot ēdienus un gūt ieskatu Latvijas vēsturē.

Aicinās uz “Raibo nedēļu” un “Fantāziju varavīksni”

Pārējās nometnes notiks augustā. Bejas pamatskola vienkopus pulcēs 10 līdz 15 gadus vecos jauniešus uz “Raibo nedēļu”, kopīgi iepazīstot pagasta kultūrvēsturisko mantojumu un bioloģisko saimniekošanu. Liep­nas internātpamatskolas rīkotā nometne “Fantāziju varavīksne” būs domāta 10 līdz 12 gadus veciem bērniem, kas varēs iesaistīties sporta, mākslas, mūzikas un citās netradicionālās aktivitātēs.

Alūksnes Bērnu un jauniešu centrs veidos “Rotaļlietu stāstus” 6 līdz 8 gadus veciem bērniem, kas dienas pavadīs rotaļās un radošajās darbnīcās, kā arī interesantās tikšanās reizēs. Savukārt ģimeņu biedrība “Pie pavarda” aicinās uz nometni “Pūznis”, kur 9 līdz 12 gadus veciem bērniem būs iespēja iepazīt vidi, tās daudzveidību, pētīt dabas un vides problēmas Alūksnē, kā arī domāt par to iespējamajiem risinājumiem.

Kategorijas