Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Būs vairāki Igaunijas mākslinieku koncerti

Agita Bērziņa

2016. gada 15. janvāris 00:00

17

Svētdien Alūksnes Kultūras centrā skanēs jaunā un talantīgā igauņu pianista Johana Randveres solokoncerts, kas būs viens no četriem augsta līmeņa koncertiem, ko Alūksnē sniegs Igaunijas labākie mākslinieki.

Šāda iespēja Alūksnē rasta, sadarbojoties Alūksnes novada pašvaldībai un “Eesti Kontsert” aģentūrai.  Vienošanos par sadarbību Alūksnes novada domes priekšsēdētājs Arturs Dukulis un aģentūras direktors Jiri Leitens parakstīs tieši pirms koncerta. “17.janvāris būs zīmīgs datums Alūksnes kultūras dzīvē, jo tiks noslēgta vēl nebijusi vienošanās - starp Alūksnes Kultūras centru un Igaunijas lielāko simfoniskās, kamermūzikas, džeza un kora mūzikas izpildītājus pārstāvošo aģentūru “Eesti Kontsert”.  Šīs sadarbības noslēgšana garantēs četrus augsta līmeņa koncertus.

Pirmais koncerts – par brīvu
Pirmais būs pianista J.Randveres solokoncerts. Tā būs lieliska iespēja dzirdēt, cik labi var skanēt Alūksnes Kultūras centra īpašumā esošais Igaunijā izgatavotais “Concert Grand’’ koncertflīģelis, kad tas nonāk talantīga igauņu pianista rokās. Ar Alūksnes Kultūras centra un Alūksnes novada pašvaldības atbalstu pirmais koncerts visiem apmeklētājiem būs pieejams par brīvu,” stāsta Alūksnes Kultūras centra mārketinga un sabiedrisko attiecību speciālists Gints Skulte.
J.Randvere dzimis Tallinā 1990.gada 14.janvārī. Klavierspēli sācis apgūt no 7 gadu vecuma Veru mūzikas skolā. Talantīgais pianists absolvējis Igaunijas Teātra un mūzikas akadēmiju, šobrīd turpina studijas Džuzepes Verdi konservatorijā Milānā pie profesora Valerio Premurusso. Koncerta sākums - pulksten 17.00.

Nākamais – vīru kora
koncerts
Koncertā 4.martā uzstāsies pasaulslavenais Igaunijas Nacionālais vīru koris, kas ir viens no ievērojamākajiem vīru koriem pasaulē. Šis ir viens no pavisam nedaudzajiem profesionālajiem vīru koriem pasaulē un pavisam noteikti – pats lielākais. Tā vārds ilgus gadus bija saistīts ar igauņu kormūzikas leģendāro simbolu Gustavu Ernesaksu, kurš kori izveidoja 1944.gadā. ◆

Kategorijas