Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Kalncempjos uzstāda 11 elektroapgaismes balstus

Diāna Lozko

2016. gada 15. janvāris 00:00

6

Pērnā gada rudenī Kalncempju pagasta centrā tika ierīkots ielu apgaismojums, kura ierīkošanai finansējums tika saņemts Alūksnes novada pagastu teritoriālo vienību infrastruktūras un vides kvalitātes uzlabošanas mērķprogrammā 2014.-2017.gadam.

Iedalīti 20 000 eiro
Teritorijas attīstības speciāliste Vija Zaķe informē, ka Kalncempju pagasta pārvaldei 2015.gadā tika iedalīti 20 000 eiro projekta “Kalncempju pagasta centra teritorijas apgaismojuma infrastruktūras izveide un labiekārtošana” realizācijai.
Saskaņā ar projektu pagasta centrā pēc iedzīvotāju ierosinājuma tika ierīkots ielu apgaismojums, uzstādot 11 elektroapgaismes balstus ar ekonomiskiem LED gaismekļiem. Tam tika iztērēti 16 939,55 eiro. “Ielu apgaismojums darbojas jau vairāk nekā divus mēnešus, un var secināt, ka izmaksas ir ļoti zemas, jo uzstādīti LED gaismekļi,” stāsta V.Zaķe.
Par pārējo mērķprogrammas projekta realizācijai paredzēto finansējumu – 3059,99 eiro - pagasta pārvalde iegādājās mini­traktoru ar pļaušanas iekārtu, kas tiks izmantots pagasta centra teritorijas zālienu sakopšanai.

Līdzekļu ieguldīšana pagasta ceļu atjaunošanā
Katram pagastam mērķprogrammā tiek piešķirti 40 000 eiro. “Atlikušos 20 000 eiro izlietosim 2017.gadā. Par to izlietojumu vēl tiks lemts, bet iespējams, ka viens no izmantošanas veidiem būs pagasta ceļu atjaunošana, jo ceļi ir ļoti svarīgi,” pauž V.Zaķe.
Alūksnes novada pašvaldība plāno piedalīties Lauku attīstības programmas 2014. - 2020.gadam atbalsta pasākuma 7.2 “Pamatpakalpojumi un ciematu atjaunošana lauku apvidos” atklātā projektu konkursā. Kalncempju pagastā projektā ir iecere veikt pašvaldības autoceļa Lūkuži-Gotlupi-Nāzupi posma pārbūvi. Pavasarī pagasta uzņēmēji atbalstīja šo ieceri, un šobrīd notiek tehniskā projekta izstrāde. Projekta izstrādi veic projektēšanas uzņēmums SIA “Ceļu komforts” no Valmieras. “20.novembrī notika ceļu pārbūves būvprojekta apspriešanas un saskaņošanas sapulce, kurā iedzīvotāji varēja iepazīsties ar izstrādāto būvprojekta risinājumu, izteikt savus ierosinājumus un  uzdot jautājumus projektētājiem,” informē V.Zaķe. ◆

Kategorijas