Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Alūksnē šoziem - atkal divas slidotavas

Līga Vīksna

2016. gada 15. janvāris 00:00

5

Alūksnē šoziem var izmantot divas publiskās slidotavas – uz Alūksnes ezera iepretim Alūksnes mākslas skolai un pie Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas.

Slidotavu uz ezera ierīkojusi Alūksnes novada pašvaldība sadarbībā ar aģentūrām “Alja” un “Spodra”. Šo slidotavu aicina apmeklēt diennakts gaišajā laikā, jo tā nav apgaismota. Savukārt ezerā izbūvētā laipa tur kalpo kā soliņš, uz kura ielas apavus nomainīt pret slidām. Slidotāji var apmeklēt arī hokeja laukumu pie ģimnāzijas, ko apsaimnieko biedrība “HK Alūksne”.
“Laukumu otrdienu un ceturtdienu vakaros, kā arī sestdienās izmanto hokejisti, savukārt darbdienās tur notiek sporta stundas ģimnāzijas audzēkņiem. Pārējā laikā laukums pieejams citiem slidotājiem. Lai hokeja laukumā varētu uzturēt labāku ledus kvalitāti, “HK Alūksne” aicina slidotājus sniegt atbalstu ar ziedojumiem laukuma sagatavošanai un uzturēšanai,” stāsta Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciālists Druvis Mucenieks.
Apmeklējot slidotavas, iedzīvotāji aicināti ievērot drošības pasākumus, kā arī tīši nebojāt ledus segumu un neslidot ledus sagatavošanas laikā. ◆

Kategorijas