Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Vienmēr starp celmlaužiem

Līga Vīksna

2010. gada 21. maijs 08:20

1519

Alūksnes novada domes deputātam, Teritoriālās komitejas vadītājam Jānim Nīkrencim (“Saskaņas centrs”) par pašvaldībā notiekošo vienmēr ir savs viedoklis. Viņa dzīves moto ir – cīnīties un degt par to vietu, kurā dzīvo, un uz to viņš rosina arī katru novada iedzīvotāju.

J.Nīkrencis norāda – sliktākais pašvaldībā ir tas, ka ļoti ilgs laiks paiet, lai kādu lēmumu pieņemtu un realizētu, jo ierobežo likumdošana. “Deviņdesmito gadu sākumā neviens nezināja, kas notiks – bija sabrukusi sistēma un jārada kaut kas no jauna bez piemēra. Tagad ir līdzīgi - mums jābūt kā celmlaužiem, kuri strādā ar kļūdu izmēģinājuma metodi un domā, lai kļūda, ja to pieļaujam, būtu mazāk sāpīga. Tas man pašvaldību darbā arī visvairāk aizrauj. Ir jābūt demokrātiskai pieejai, jo nekad nebūs tā, ka visi būs apmierināti ar dzīvi, bet visgrūtākais ir mainīt cilvēku domāšanu,” domā deputāts.

- Kādu ieguldījumu kā deputāts esat devis novadam – drīz būs apritējis jau gads...
- Tagad mēs esam vēl tikai apzinājuši situāciju, bet ir jau izveidots redzējums pa nozarēm, ko vēlamies panākt. Pagasti ļoti mērķtiecīgi ir sakārtojuši savu vidi. Piemēram, esmu apbraucis gandrīz visus pagastu tautas namus, kur ir prieks ieiet un baudīt kultūras pasākumus, bet kā alūksnietim man ir skumji, ka gadiem jāklausās atrunas par Alūksnes tautas nama remontu. Tā sakārtošana ir viens no mūsu mērķiem, un ceru, ka līdz sasaukuma beigām redzēsim jaunā tautas nama aprises. Pašlaik mums jācenšas maksimāli izmantot Eiropas naudu. Līdz 2013.gadam viena no prioritātēm ir ūdenssaimniecības sakārtošana, un nesen saņemta laba ziņa, ka pašvaldību līdzfinansējums šajos projektos būs tikai 10 procenti. Līdz šim ūdenssaimniecībā pagastos vēl nebija beidzies komunisms, jo nosacīti par visu maksāja pašvaldība. Lai atslogotu pagastu pārvalžu vadītājus, vēl viens mērķis ir atdalīt komunālo saimniecību un nodot gādību par to komunāliem uzņēmumiem, piemēram, “Rūpei”, “Ievednei”, veidojot filiāles.
Šonedēļ aplūkoju jau Alūksnes sporta angāra projekta jauno metu – jaunajā angārā būs divi basketbola laukumi, aerobikas zāle, trenažieru zāle un divas džudo zāles. Tas būs vēl viens skaists vaibsts pilsētas sejā.

Vairāk lasiet laikraksta "Alūksnes Ziņas" 21.maija numurā

Kategorijas