Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Florbols: Uzvarēti pagājušā gada čempioni

Didzis Bauers

2016. gada 15. janvāris 09:07

357

Alūksnes florbola komanda “Pelikāni” pagājušās nedēļas nogalē Kocēnu novada atklātajā čempionātā florbolā izcīnīja divas uzvaras, bet gada nogalē Gulbenes pilsētas atklātajā čempionātā florbolā izcīnīja otro vietu.

Kocēnu novada atklātajā čempionātā mūsu florbolisti aizvadīja divas spēles ar pagājušā gada čempioniem “Old Crabs” no Kocēnu novada. Abās spēlēs izcīnītas uzvaras ar rezultātu 6:5, pirmajā uzvara izcīnīta pēcspēles soda metienos. Jāatzīmē, ka alūksnieši ir izvirzījušies līderos A divīzijā, un starp rezultatīvākajiem 20 spēlētājiem ir četri “pelikāni”: 5.vietā Ritvars Ņeupakojevs - 13 (9+4), 6.vietā Raitis Teters-Teterovskis – 13 (8+5), 11.vietā Krišs Spirks – 11(8+3), Renārs Teters-Teterovskis 17.vietā - 10 (5+5). Starp turnīra labākajiem vārtsargiem Ivars Laiva ir 6.vietā ar atvairītiem 87,25 procentiem metienu.

“Uztaisījām mazu sensāciju Kocēnos, jo sanāca, ka mēs kā pagājuša gada B divīzijas čempioni spēlējām ar A divīzijas čempioniem un uzvarējām viņus. Mēs spēlējām divas spēles, jo mums ir diezgan saspringts grafiks, un, tā kā mēs esam no tik tālas vietas, tad parasti mums ieliek divas trīs spēles. Labi, ka bija tikai divas spēles, jo aizbraucām tikai astoņi spēlētāji, vēl viens pievienojās uz otro spēli. Vairāk spēles vienkārši fiziski nevarētu nospēlēt. Kā jau parasti sanāk - kāds saslimst, kāds netiek, bet gāja jau riktīgi forši. Pirmo spēli vinnējām “bullīšos”, vārtsargs “bullīšos” nostāvēja lieliski! Jāsaka gan, ka mums nav tādas pieredzes kā pretiniekiem, jo otrās spēles beigās bijām vadībā ar divu vārtu pārsvaru, viņi noņēma vārtsargu un gandrīz atspēlējās. Pirmā spēle ļoti labi aizgāja. Bijām pirmajās trīs minūtes jau guvuši trīs vārtus, pirmajā puslaikā vadībā ar 5:1, bet palaidāmies. Pret spēcīgākiem ļoti varēja redzēt, ka nav mums tādas pieredzes šādos mačos, jo pretinieks tomēr ir spēlējis augstākajā līgā. Paši esam sajūsmā par spēlēm, parasti mums pirmā maiņa ir rezultatīvākā, bet šajās spēlēs tieši otrā bija, kas meta iekšā. Varbūt arī labums, ka spēlējām šoreiz sestdienā (parasti spēlējām svētdienās), jo bija vieglāk savākties, bijām tādi kā svaigāki. Turnīrā, lai arī esam līderi, vēl jāspēlē ļoti daudz spēļu, bet domāju, ka galvenais plāns - iekļūt izslēgšanas spēlēs - tiks izpildīts,” stāsta  komandas pārstāvis Renārs Teters-Teterovskis

Gada nogalē uz Gulbenes pilsētas atklāto čempionātu florbolā pulcējās vienpadsmit komandas, kas tika iedalītas divās līgās. Tajā piedalījās arī divas novada komandas. Pirmajā līgā jeb A grupā spēkiem mērojās sešas komandas: “Tirza”, “Gulbene”, “Anslander”, “Stari”, “Jaunlaicene” un Alūksnes “Pelikāni”, kuras savstarpēji izspēlēja apli. Visās piecās spēlēs uzvarēja komanda “Stari”, nodrošinot pirmo vietu. Ar četrām uzvarām un vienu zaudējumu čempionātu noslēdza komanda “Pelikāni”, kas viņiem nodrošināja otro vietu. “Gulbenē bijām aizbraukuši seši spēlētāji un vārtsargs mums bija cits nekā parasti spēlēs Valmierā un Alūksnē. Tur arī tāds sacensību formāts. Bija grūti fiziski, jo sanāca daudz spēļu, bet žēl, ka neuzvarējām, jo bija visas iespējas,” stāsta  R.Teters-Teterovskis.

Kategorijas