Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Biatlons: Rastorgujevs atkal lielisks PK stafetes sacensību pirmajā posmā; finišā Latvijai - 22.vieta

Leta

2016. gada 15. janvāris 20:29

109

Lai gan Latvijas labākais biatlonists Andrejs Rastorgujevs atkal pirmajā posmā kā pirmais nodeva stafeti savam komandas biedram, Latvijas izlase Vācijā notikušā Pasaules kausa piektā posma 4x7,5 kilometru stafetes sacensībās piektdien ieņēma 22.vietu.

Sacensību ievadā Rastorgujevs pirmajā šaušanā bija nekļūdīgs. Šautuvi viņš atstāja ceturtajā pozīcijā, bet ātri pārņēma līderpozīciju. Otro reizi ugunslīnijā Latvijas sportists izmantoja vienu papildu patronu, bet atkal no šautuves izslēpoja ceturtais, tomēr vēlāk atguva līderpozīciju un posmu noslēdza pirmais.

Ingus Deksnis otrajā posmā pirmajā šaušanā izmantoja rezerves patronu un bija atkritis uz 12.vietu, bet otrajā izmantoja vēl trīs papildu patronas un stafeti nodeva 20.vietā.

Turpinājumā Daumants Lūsa katrā šaušanā pieļāva pa divām kļūdām un bija vairs tikai 22.pozīcijā, apsteidzot trīs komandas, bet Roberts Slotiņš otrajā posmā pat veica soda apli un noslēgumā Latvija arī palika 22.vietā.

Kopumā Latvijas komanda stafetē izmantoja 14 rezerves patronas un veica vienu soda apli.

Arī pirmajā sezonas stafetē, kas notika pirms mēneša, Rastorgujevs pirmo posmu noslēdza līderpozīcijā, bet noslēgumā Latvija palika 22.pozīcijā, tomēr sacensības nenoslēdza, jo tika apsteigta par apli.

Pārliecinošu uzvaru sacensībās izcīnīja Norvēģijas komanda, kuras sastāvā bija zvaigžņotie Ūle Einārs Bjērndālens, Juhanness Tingness Bē, Tarjeijs Bē un Ēmils Hegle Svensens.

Kategorijas