Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Bobslejs: Dambja komanda ierindojās dalītā septītajā vietā.

Leta

2016. gada 18. janvāris 08:11

41

Latvijas bobsleja pilota Oskara Ķibermaņa ekipāža sestdien Pārksitijas trasē ASV izcīnīja sesto vietu Pasaules kausa (PK) sezonas sestā posma četrinieku sacensībās, kamēr Uģa Žaļima ekipāža ierindojās dalītā septītajā vietā. Ķibermanim ar stūmējiem Jāni Jansonu, Helviju Lūsi un Jāni Strengu pirmajā braucienā izdevās uzrādīt otru ātrāko starta laiku, bet finišā viņi bija ceturtie. Par divām sekundes simtdaļām no Ķibermaņa atpalika Žaļims, kurš ar stūmējiem Matīsu Mikni, Arvim Vilkasti un Intaru Dambi uzrādīja ātrāko starta laiku.

Tāpat arī otrajā braucienā abas latviešu ekipāžas bija ātrākās startā, tomēr kopumā trasē abi četrinieki uzrādīja vien astoto rezultātu, Ķibermanim un Žaļimam divu braucienu summā zaudējot vēl divas pozīcijas.

Sacensībās uzvaru svinēja vācieša Niko Valtera četrinieks, kuram Ķibermanis zaudēja 0,24 sekundes, bet vēl par divām sekundes simtdaļām lēnāks bija Žaļims, kuram divu braucienu summā identisks laiks ar amerikāni Stīvenu Holkombu.

Otro vietu guva kopvērtējuma līdera Maksimiljana Arnta ekipāža no Vācijas, kas tautietim zaudēja divas sekundes simtdaļas, bet trešais palika Šveices sportists Riko Pēters, kurš no uzvarētāja atpalika 0,08 sekundes.

Kategorijas