Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Uzvar satiksmes drošības maratonā

Agita Bērziņa

2016. gada 22. janvāris 00:00

7

Strautiņu pamatskolas
6.klases skolniece Annija Āboliņa uzvarējusi “CSDD satiksmes drošības maratonā”. Pati zinošākā un neatlaidīgākā satiksmes noteikumu zinātāja balvā saņēma planšetdatoru.

Balvā - planšetdators
Konkurss norisinājās visu pagājušo gadu, un ik mēnesi tā dalībniekiem bija jāatbild uz vairākiem jautājumiem par satiksmes drošību portālā bērniem un jauniešiem “berniem.csdd.lv”. Katru mēnesi labāko rezultātu īpašnieki saņēma balvas, Annija labāko trijniekā bija vairākkārt. “Konkursā piedalījās vairāki mūsu skolas bērni. Tā kā konkurss norisinājās gada garumā, bērniem pietrūka pacietības un visās kārtās piedalījās maz bērnu - nav vienkārši katru mēnesi apņemties un pildīt uzdevumus. Arī pati intereses pēc piedalījos, un, jāteic, uzdevumi nebija vienkārši. Interesanti bija arī man kā pieaugušajam, un ne vienmēr spēju atbildēt uz visiem jautājumiem uzreiz. Bija ko pamācīties,” stāsta meitenes mamma un Strautiņu pamatskolas skolotāja, velopulciņa vadītāja Tija Āboliņa. Viņa atzīst, ka  jauno CSDD mājaslapu bērniem izmanto maz skolēnu un skolotāju, taču tur ir ļoti daudz vērtīgas informācijas.
Piedalās arī citos konkursos
Meitas uzvara konkursā T.Āboliņai bija negaidīta. “Protams, mēs ik mēnesi sekojām līdzi rezultātiem, taču uzvaru neparedzējām. Cīņa starp trīs līderiem - Anniju, Jāni Bērziņu no Limbažu puses un Samantu Afanasēviču no Daugavpils - bija ļoti sīva, un līdz pat konkursa noslēgumam mēs nezinājām, ka Annija uzvarēs. Mēs to negaidījām. Protams, ir prieks un gandarījums par meitas panākumiem!” pauž T.Āboliņa.
Arī pati Annija par uzvaru ir priecīga un atzīst, ka iegūtā balva ļoti noderēs. “Uz dažiem konkursa jautājumiem bija viegli atbildēt, jo tie bija mācīti velopulciņā, taču uz dažiem atbildes bija jāmeklē. Lai būtu pārliecināts jebkurā situācijā uz ceļa, satiksmes noteikumi un ar to saistītās lietas ir jāzina ikvienam bērnam. Man iegūtās zināšanas noder ikdienā, tāpēc ir svarīgi to visu apgūt,” atzīst uzvarētāja.
Balvu Annija saņēma, esot citās CSDD sacensībās – Kusas skolā gadskārtējā konkursā “Gribu būt mobils!” Gulbenes reģiona finālā. Arī šajā konkursā Strautiņu pamatskolas audzēkņi startēja ar panākumiem: 1.vietu pusfinālā ieguva un tālāk valsts konkursam tika izvirzīta komanda, kurā startēja A.Āboliņa, Sigita Hušča, Amanda Ieva Kalniņa, Egons Ļuļis, Kristaps Renārs Nikolajenko; 3.vietu ieguva Mareks Cepītis, Kristaps Āboliņš, Vita Vanaga un Ērika Logina. Fināls šim konkursam būs martā Rīgā. ◆

Kategorijas