Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Pārstāv Ziemeru pamatskolu televīzijas spēlē

Agita Bērziņa

2016. gada 22. janvāris 00:00

11

Šodien pulksten 19.05 Latvijas Televīzijas 1.kanālā varēs just līdzi Ziemeru pamatskolas 9.klases skolniecei Gundai Ojai populārajā erudīcijas spēlē skolēniem “Gudrs, vēl gudrāks”. Kopā ar Gundu uz spēli devās klasesbiedri, draudzenes un klases audzinātāja Iluta Sustenberga.

Gunda ir pirmā no Ziemeru pamatskolas, kura mēģinājusi pieteikties spēlei un arī izvēlēta tai. Viņa pieteikusies pašā pēdējā mirklī – dienu, pirms beidzās pieteikšanās devītklasnieku kārtai. “Lai gan lēmums bija pēkšņs, doma par piedalīšanos man bija jau trīs gadus, taču vienmēr pietrūka drosmes un nodomāju, ka piedalīšos nākamgad. Beidzot to izdarīju! Iespējams, ka tā bija mana pēdējā iespēja piedalīties, jo šogad absolvēšu 9.klasi un nākamajā mācību gadā mācīšos citā skolā. Nevar zināt, vai tajā būšu zinošākā un vai skola piekristu manai dalībai konkursā,” stāsta Gunda.

Satraukumā kļūdās
Skatoties raidījumus, Gunda pati mēģinājusi atbildēt uz jautājumiem, kuri nelikušies īpaši sarežģīti. Taču televīzijas gaisotne un satraukums licis par sevi manīt. “Spēlē man veicās ne pārāk labi - izstājos jau pirmajā kārtā. Pietrūka tikai viena punkta, lai tiktu tālāk. Žēl. No malas skatoties, jautājumi šķiet vieglāki, nekā pašam piedaloties. Jautājumi, uz kuriem man bija iespēja atbildēt, tobrīd likās vidēji grūti. Pēc tam, visu atceroties, tie šķita viegli un es visu zināju, bet pēdējā brīdī pārdomāju un izdarīju nepareizo izvēli, citkārt nepietika laika apdomāties. Pārējo kārtu jautājumos un fināla jautājumos bija tēmas, par kurām mums vēl nebija skolā mācīts,” stāsta Gunda. Taču par neveiksmi viņa neskumst, jo skolā visi viņu atbalsta. Konkursam viņa speciāli neko jaunu nemācījās, vien atkārtoja jau zināmo. “Nekad nevar zināt, ko pajautās. Iemācīties visu arī nevar, tāpēc ļoti nesatraucos. Protams, skolas bibliotēkā paņēmu grāmatas - kādus desmit kilogramus - un žurnālu “Ilustrētā Junioriem”, lai atsvaidzinātu zināšanas,” stāsta meitene.
Sabiedriski aktīva
Mācībās Gundai veicas labi, taču mīļākie ir radošie mācību priekšmeti, piemēram, mājturība, sports, mūzika, angļu valoda. Viņa aktīvi piedalās ārpusstundu darbā. “Nesen absolvēju mūzikas skolu, taču nu turpinu apgūt dziedāšanu pie skolotājas Lindas Berkules, sporta skolā spēlēju volejbolu, dejoju defilē ģimnāzijas orķestrim, dziedu korī un ansamblī. Kādreiz dejoju modernās dejas kolektīvā “Virpulītis”,” atklāj jauniete. Viņa vēl nav izlēmusi, kur mācīsies pēc 9.klases absolvēšanas. Gunda svārstās starp mācībām E.Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijā un Rīgas 1.ģimnāzijā. Viņa nenoliedz iespēju, ka nākotnē varētu izvēlēties profesiju, kas saistīta ar darbu televīzijā, tāpēc viss piedzīvotais viņai šķiet ļoti vērtīgs. “Televīzijā raidījums ilgst vien stundu, bet filmēšana notika sešas stundas. Mūs grimēja, pārfilmēja eksperimentus, pārjautāja jautājumus. Tas nebija viegli. Taču man patika un palikušas vienīgi labas atmiņas. Aicinu pieteikties, ir vērts riskēt!” saka Gunda. ◆

Kategorijas