Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Akvarelisti rāda paveikto

Diāna Lozko

2016. gada 22. janvāris 00:00

10

Alūksnes pilsētas bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļas telpās līdz mēneša beigām apskatāma akvarelistu studijas “Aqua” akvareļdarbu izstāde.
Akvarelistu studijā pie mākslinieka Gunāra Ozoliņa gleznošanas mākslu apgūst astoņi cilvēki. Izstādē aplūkojami Gaļinas Kavaces, Guļsinas Razmislovas, Svetlanas Bērziņas, Alīnas Ernes, Ineses Gaspares, Elitas Kalmes, Daiņa Rižkina un Kristīnes Rižkinas darbi. Šādu izstādi akvarelistu studija rīko katru gadu, lai padalītos ar savu progresu. Izstādes atrašanās vieta dod iespēju to par brīvu apmeklēt ikvienam interesentam.
Akvarelistu studijas dalībniece E.Kalme stāsta, ka akvarelistu nodarbības notiek katru nedēļu ceturtdienās. “Studijā darbojos jau trīs gadus. Gribētos gan pašai lielāku drosmi. Iesaku arī pievienoties mums tos, kuri jūt sevī aicinājumu gleznot ar akvareli. Pasniedzējs ir ļoti labs! Lai arī sākumā man bija bail, ka viņš būs bargs un kritizējošs, viņš tāds nav. Mums tiek doti arī mājasdarbi, kurus atnākam atrādīt. Tad pārrunājam, ko kurā vietā varētu pielabot. Te mēs cits no cita mācāmies,” stāsta E.Kalme.
Alūksnes pilsētas bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļas bibliotekāres ir priecīgas par tur notiekošo izstāžu spēcīgo tradīciju un uzskata, ka to nodrošināt palīdzējusi tieši brīvā pieeja katrai izstādei. Ikviens var atnākt šeit par brīvu aplūkot kādu izstādi un arī atklāt jaunus talantus starp novadniekiem. Februārī bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļā būs skatāma alūksnietes Martas Kubiļus darināto pērtiķīšu izstāde. ◆

Kategorijas