Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Gūst panākumus Igaunijā

Ilze Bogdanova

2010. gada 19. maijs 13:20

983

Alūksnes loka šaušanas sporta kluba “Ziemeļnieks” dalībnieki atgriezušies no apvidus loka šaušanas sacensībām Igaunijā, kur vairāk nekā 100 dalībnieku konkurencē izcīnītas divas godalgas.

Kluba “Ziemeļnieks” vadītājs Kaspars Aigars atklāj, ka Igaunijas lokmednieku atklātais čempionāts pulcēja pārstāvjus ne tikai no Latvijas un Igaunijas, bet arī Lietuvas, Krievijas, Somijas un Lielbritānijas. Starp dalībniekiem bija gan iesācēji, kas ar apvidus loka šaušanu sākuši nodarboties salīdzinoši nesen, gan tādi, kas var lepoties ar vairāku desmitu gadu ilgu pieredzi, kā arī čempionu tituliem Eiropas un Pasaules līmeņa sacīkstēs.

Labākie sieviešu un veterānu konkurencē

Šajā konkurencē uzvarētāji tika noskaidroti trīs dienu ilgos pārbaudījumos. “Pirmajā dienā bija jāšauj ar vienu bultu, neatkarīgi no tā, vai trāpi mērķī vai netrāpi. Otrajā dienā šāvām ar trīs bultām līdz pirmajam trāpījumam, bet pēc tam – ar divām bultām, summējot iegūtos punktus. Savukārt trešajā dienā šāvām ar trīs bultām uz visiem mērķiem, cenšoties iegūt pēc iespējas lielāku punktu skaitu kopvērtējumā,” K.Aigars iepazīstina ar sacensību pārbaudījumiem.

Mērķi izvietoti vairāku kilometru garā distancē, kas līdztekus ar karstajiem laika apstākļiem sacensības padarīja vēl grūtākas. Sacensības norisinājās arī nemarķētā distancē, kur attālums līdz mērķiem jeb gumijas dzīvniekiem bija jānosaka pašu spēkiem. “Protams, tas viss atsaucās uz uzrādītajiem rezultātiem, tāpēc jo lielāks prieks ir par to, ka mūsējiem izdevās iekļūt labāko trijniekā,” viņš saka.

Sieviešu konkurencē 1.vietu ieguva Irita Zavadska, kas sacensībās izmantoja tehnisko loku ar palīgierīcēm. Pārējie “Ziemeļnieka” dalībnieki izmantojuši garos angļu lokus, startējot vīru un veterānu grupās. Augstākos rezultātus no visiem uzrādījis Guntis Melecis, kam veterānu konkurencē - 2.vieta. Pārējie ierindojušies dalībnieku trešajā desmitā, kas, ņemot vērā sīvo konkurenci, uzskatāms par atzīstamu rezultātu.

Sacentīsies Turaidas pils teritorijā
K.Aigars informē, ka nākamās sacensības, kurās gatavojas piedalīties “Ziemeļnieka” pārstāvji, notiks jūnija sākumā Siguldā, kad dalībnieki sacentīsies Turaidas pils teritorijā. Savukārt mēnesi vēlāk loka šāvēji būs aicināti pulcēties Alūksnē, kur jau otro gadu pēc kārtas notiks apvidus loka šaušanas sacensības “Nameja gredzens” un Livonijas kausa posms.

Kategorijas