Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Uz “Balttour” - ar ūdenskliņģeriem un jaunāko informāciju

Līga Vīksna

2016. gada 22. janvāris 00:00

3

No 5. līdz 7.februārim Ķīpsalas izstāžu hallē Rīgā notiks starptautiskais tūrisma gadatirgus “Balttour 2016”, kurā jaunāko tūrisma piedāvājumu prezentēs arī Alūksnes un Apes novadi.

Alūksnes stendā - uzsvars uz Tūrisma ralliju
Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Aploka informē, ka šogad galvenais uzsvars būs uz lielāko pasākumu tūrismā – Tūrisma ralliju, kas notiks 16.jūlijā ar moto “Alūksnes piedzīvojums”. Tāpat kā pērn stenda noformējums top sadarbībā ar māksliniekiem Dinu un Māri Irkļiem. “Stendā strādās pašvaldības tūrisma informācijas centra darbinieki un novada muzeju pārstāvji, kuri gan iepazīstinās ar savu piedāvājumu, gan arī rūpēsies par dažādām aktivitātēm, ļaujot izstādes apmeklētājiem izbaudīt kādu ar konkrēto muzeju saistītu piedzīvojumu. Būs jauni informatīvi materiāli par tūrisma piedāvājumu Alūksnē, informācija par novada šāgada nozīmīgākajiem pasākumiem. Jauns materiāls tapis par aizsargājamo ainavu apvidu “Veclaicene”,” stāsta E.Aploka. Alūksnes novada tūrisma uzņēmēji, kuri vēlas starptautiskajā izstādē popularizēt savu piedāvājumu, aicināti sazināties ar Alūksnes tūrisma informācijas centru.

Ape prezentēs “Vidzemes šosejas pieturas”
Savukārt Apes novads sevi prezentēs stendā “Vidzemes šosejas pieturas” kopā ar Smiltenes un Raunas novadiem. Gaujienas infocentra vadītāja Sanita Sproģe atklāj, ka būs gardi pārsteigumi no novadu mājražotājiem un uzņēmējiem, aizraujošas prezentācijas, dažādi informatīvie materiāli.
“Varēs saņemt jauno “Vidzemes šosejas pieturu” tūrisma karti, kurā Smiltenes, Raunas un Apes novadi iekļāvuši dažādas pieturas tūristiem: gardēžiem, amatu prasmju apguvējiem, piedzīvojumu meklētājiem, kultūrvēstures taku izzinātājiem, veselības uzturētājiem, dabas mīļiem, kultūras un sporta pasākuma atbalstītājiem. “Apes novada pietura” aicinās nobaudīt Gaujienas lielogu dzērveņu audzētavas “Very Berry” garšīgās, veselīgās sulas, sīrupus un morsus. Būs komponista Jāzepa Vītola iecienītie ūdenskliņģerīši un “Paradīzes tēja”. Varēs uzzināt, kādus noslēpumus glabā mūsu “pelēkais dārgakmens” – Apes novada tūrisma takās sastopamais dolomīts. Vēl būs iespēja iepazīt Vidzemes tūrisma un transporta aģentūras “Balt-Go” tūrisma piedāvājumu un rezervēt ekskursijas,” stāsta S.Sproģe. ◆

Kategorijas