Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Rastorgujevam 36.vieta Pasaules kausa posma sprinta sacensībās

Agita Bērziņa

2016. gada 22. janvāris 20:20

51

Latvijas labākais biatlonists Andrejs Rastorgujevs Itālijas pilsētā Antholcā notiekošā Pasaules kausa izcīņas sestā posma sacensībās sprintā desmit kilometru distancē piektdien otrajā šaušanā pieļāva divas kļūdas un finišā ieņēma 36.vietu, vēsta Leta.

Tikmēr Ingus Deksnis ierindojas 101.vietā, bet Daumants Lūsa ieņēma 103.pozīciju 106 sportistu konkurencē.

Latvijas izlases līderis Rastorgujevs startēja ar desmito numuru un sacensības iesāka cerīgi, pirms pirmās šaušanas atrodoties ātrāko sportistu desmitniekā. Šaušanā guļus latvietis šāva samērā lēni, toties precīzi, pēc ugunslīnijas ieņemot jau piekto pozīciju.

Tomēr otrajā šaušanā alūksnietis neaizvēra divus mērķus, pēc šautuves ieņemot vietu vien ceturtajā desmitā. Finišā Rastorgujevs ieņēma 36.vietu.

Uzvaru sacensībās izcīnīja vācietis Simons Šemps, kurš bija nekļūdīgs šaušanā un finišu sasniedza 23 minūtēs un 1,2 sekundēs. Arī otrās vietas ieguvējs Maksims Cvetkovs no Krievijas sašāva visus mērķus un finišā no Šempa atpalika par 5,8 sekundēm. Vēl piecas sekundes lēnāks bija norvēģis Tarjeijs Bē, arī kura visi desmit šāvieni sasniedza mērķi.

Kategorijas