Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Rastorgujevs pakāpjas līdz 21.vietai PK iedzīšanas sacensībā

Leta

2016. gada 24. janvāris 09:16

52

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs sestdien Itālijā izcīnīja 21.vietu Pasaules kausa sestā posma 12,5 kilometru iedzīšanas sacensības, bet uzvaru guva krievs Antons Šipuļins.

Rastorgujevs sacensības iesāka ļoti veiksmīgi. Kaut viņš startēja tikai no 36.vietas, jau pēc pirmās šaušanas Latvijas sportists bija pacēlies uz 18.vietu. Visus mērķus Rastorgujevs noguldīja arī otrajā šaušanā uz trešo reizi šautuvē ieslēpoja jau, kad atradās 11.vietā.

Tiesa, pēdējās divas šaušanas Rastorgujevam izvērtās neveiksmīgas un katrā no tiem tika nopelnīts pa diviem soda apļiem. Pēc ceturtās šaušanas Rastorgujevs bija atkritis līdz 24.vietai, bet finišā trīs pozīcijas atguva.

Šipuļins pēc piektās vietas sprintā sestdien četrās šaušanās pieļāva divas kļūdas, gūstot pirmo uzvaru šosezon. Otro vietu noturēja sprinta uzvarētājs Simons Šemps no Vācijas, kurš vienīgo kļūdu pieļāva pēdējā šaušanā un piekāpās Šipuļinam par 10,3 sekundēm.

 Latvijas vīriešu biatlona izlase Itālijā notiekošo Pasaules kausa sesto posmu šodien noslēdz ar līdzdalību 4x7,5 kilometru stafetes sacensības.

Sacensības sāksies plkst.15.40 pēc Latvijas laika, un tās tiešraidē varēs vērot Latvijas Televīzijas 7.kanālā (LTV7).

Kategorijas