Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Esam pret šādu reorganizāciju

Mēs, Jaunlaicenes pamatskolas vecāki, esam iepazinušies ar Alūksnes novada izglītības attīstības programmu un rīcības plānu un gribam izteikt savu viedokli.

Saprotam, ka novada nostāja ir:
- visiem 7.-9.kl. skolēniem jāmācās atsevišķās (ne apvienotās) klasēs,
- jābūt labiekārtotiem kabinetiem bioloģijā, ķīmijā, fizikā,
- jābūt jaunai datortehnikai, kvalificētiem pedagogiem, utt.

Rodas jautājums – vai tas attiecas tikai uz Jaunlaicenes pamatskolu? Vai mūsu skola ir vienīgā novadā, kurā 7.-9.kl. nav 24 skolēni un tuvākā skola nav tālāk par 15 km? Vai mēs vienīgie atrodamies bērnudārza ēkā?  25 gadus tas netraucēja, šobrīd tas ir liels šķērslis!!! Mūsu skolā pēdējo gadu laikā skolēnu skaits nav būtiski samazinājies un arī turpmāk strauji nesarūk. Pagastā attīstās uzņēmējdarbība, tas liecina, ka būs cilvēki un būs nepieciešama skola.

Mēs neatbalstām Jaunlaicenes pamatskolas reorganizāciju jūsu piedāvātajā variantā, jo uzskatām, ka reorganizācija ir nepieciešama visā novadā, ne tikai Jaunlaicenē.  Esam sapratuši, ka novada vadība atbalsta skolas, kuras atrodas tuvāk novada centram, bet tālākās tiek pakļautas reorganizācijai vai likvidācijai.  Pie tam 94% vecāku ir izteikuši vēlmi vest bērnus uz Api vai Alūksni.
Uzskatām, ka mūsu skolā bērni iegūst labas zināšanas. Visi turpina mācīties, daudzi ģimnāzijā, vidusskolā. Skolotājas gatavo un ved bērnus uz konkursiem, sacensībām, olimpiādēm. Skolēni piedalās arī konkursos ārpus novada. Nedomājam, ka mūsu bērni ir “apdalīti” un mazāk zinoši.

Bērnu un vecāku aptaujas liecina, ka viņiem patīk Jaunlaicenes pamatskolā un nav vēlēšanās kaut ko mainīt.
Mēs lūdzam pārskatīt un pārdomāt iespēju arī Jaunlaicenes pamatskolā vēl atstāt 9 klases.

Kategorijas