Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Paukštello jubileju sāks svinēt Alūksnē

Līga Vīksna

2016. gada 29. janvāris 00:00

33

Tautā iemīļotais Dailes teātra aktieris Jānis Paukštello šogad svin 65 gadu jubileju. Par godu šim notikumam mākslinieks aicina uz koncertu “Vidū pašai dzīvībai” Alūksnes Kultūras centra Lielajā zālē 5.februārī pulksten 19.00.

Alūksne ir pirmā vieta, kur izskanēs J.Paukštello jubilejas koncertprogramma. Tā izskanēs divās daļās: pirmajā uzstāsies aktiera draugs un kolēģis Varis Vētra, bet otrajā – pats gaviļnieks J.Paukštello.

Būs dziesmas, dzeja un joki
J.Paukštello “Alūksnes Ziņām” atklāj, ka ideja par šāda jubilejas koncerta organizēšanu pieder Neatkarīgās mūzikas producentu grupas pārstāvim Mārtiņam Matisonam. “Prieks, ka arī mans draugs Varis Vētra ir piekritis šādam koncertam. Alūksnē varēs dzirdēt arī dziesmas no jaunā albuma “Vidū pašai dzīvībai”, ko iedziedāju kopā ar Dailes teātra aktrisi Initu Dzelmi, kā arī jau iemīļotos hītus. Inita koncertā nevar piedalīties, jo ir bērniņa gaidībās, tāpēc būsim mēs abi ar Vari - manu “cīņubiedru” no “Mūžīgā unisona” laikiem!” saka J.Paukštello.
Interesenti pēc koncerta jauno albumu varēs arī iegūt savā īpašumā līdz ar J.Paukštello autogrāfu.
Mākslinieks atklāj, ka noteikti iepriecinās klausītājus ar Jāņa Petera, Imanta Ziedoņa, Ojāra Vācieša dzejas rindām, kas J.Paukštello ir ļoti tuvas un iemīļotas. “Pajokošu, padziedāsim kopā “a capella”! Jūs jau zināt, ka bez Raimonda Paula dziesmām nekur nevar iztikt – Pauls ir kā glābšanas riņķis vienmēr! Tādēļ izskanēs arī viņa dziesmas. Ja Paula dziesmas nenodzied, tad tas jau nav koncerts!” saka J.Paukštello.

Uzticīgs Dailes teātrim
J.Paukštello dzimis 1951.gada 26.martā Jaunpiebalgā. Absolvējis Murjāņu sporta internātskolu un 1974.gadā beidzis Latvijas Valsts konservatorijas Teātra fakultāti. Kopš 1972.gada J.Paukštello strādā Dailes teātrī. Kino debitējis 1973.gadā Rīgas kinostudijas filmā “Pilsētas atslēgas”, bet popularitāti ieguvis ar galveno lomu 1975.gada filmā “Mans draugs - nenopietns cilvēks”. 1987.gadā kļuva par Latvijas PSR Nopelniem bagāto skatuves mākslinieku. J.Paukštello ir filmējies 54 mākslas filmās un piedalījies vairāk nekā 150 teātra izrādēs.
Biļetes uz J.Paukštello Alūksnes koncertu var iegādāties “Biļešu Paradīzē” un Alūksnes Kultūras centra kasē. ◆

Kategorijas