Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Ateglītēs šogad godā aktivitātes sniegā

Līga Vīksna

2016. gada 29. janvāris 00:00

16

Jaunannā pagājušās nedēļas nogalē notika tradicionālais pasākums Ateglītes – atvadas no Ziemassvētku eglītes. Šoreiz pasākums notika ģimeniski sportiskā gaisotnē, veicot dažādas aktivitātes sniegā.
Lai arī Ateglītes Jaunannā rīko jau ilgāk nekā desmit gadus, pasākuma vieta un veicamās aktivitātes ir atšķirīgas. Jaunannas tautas nama vadītāja Iveta Baltā-Vanaga atzīst, ka viens gan ir nemainīgi: lai kādā datumā pasākumu ieplānotu, vienmēr ārā ir ļoti auksts un īsta ziema! Tā bija arī 23.janvārī, kad pasākums notika pie akmeņdārza Zaķusalā.
“Bet tas nemaz nebija slikti, jo visu laiku bijām spiesti intensīvi kustēties! Šogad veicām dažādas aktivitātes, kas saistītas ar sniegu. Pasākuma apmeklētāji tika sadalīti divās komandās – katrā no tām bija gan bērni, gan pieaugušie. Par paveiktajiem uzdevumiem komandas tika atalgotas ar barankām: konkrētā uzdevuma vinnētāji saņēma lielo baranku, 2.vieta – mazo baranku. Visas barankas pēc tam sasildījām ugunskurā un notiesājām,” stāsta I.Baltā-Vanaga.
Pirmais uzdevums bija uzcelt sniegavīru, bet, tā kā sniegs nelipa, to tapšanā izmantoja maisus. “Tos pildījām ar sniegu, radot īpašus sniegavīrus. Pārējās bija sportiskas aktivitātes, piemēram, ierobežotā teritorijā sniegā bija jāatrod bumbas, jāvelk ragaviņas, virve, lēcām tāllēkšanu sniegā viens no otra pēdiņām. Noslēdzošā aktivitāte bija pazudušās Ziemassvētku egles meklēšana – katra komanda Zaķusalā atrada eglīti, ko izrotāja no sev pieejamajām lietām: zariem, sūnām un cita. Katrs eglītei nodziedāja arī dziesmu,” saka tautas nama vadītāja.
Tikmēr jau bija uzvārījusies īpašā Ateglīšu zupa, ar ko visiem sildīties līdz ar tēju. Zupa ir īpaša, jo, nākot uz pasākumu, iedzīvotāji savu iespēju robežās atnes tai sastāvdaļas, tādēļ zupa katru gadu garšo citādāk. Savukārt pasākuma otrajā daļā bija slidināšanās aktivitātes ar līdzi paņemto “kaut ko šļūcošu”. Ateglīšu rīkošanā iesaistījās daudzi jaunannieši, kopīgi sev radot skaistus sniegotus svētkus. ◆

Kategorijas