Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Deksnis un Ņedaivodins - piektā desmita beigās

Leta

2016. gada 28. janvāris 20:21

557

Latvijas biatlonisti Ingus Deksnis un Vladislavs Ņedaivodins ceturtdien ierindojās piektā desmita beigās Rumānijā notiekošā pasaules junioru čempionāta 15 kilometru individuālajās sacensībās. Par uzvarētāju ar vienu kļūdu šaušanā kļuva austrietis Fēlikss Leitners. Deksnis, kurš ierindojās 48.vietā, šaušanā pieļāva četras kļūdas, no austrieša atpaliekot par deviņām minūtēm un 25,7 sekundēm. Arī Ņedaivodins šaušanā kļūdījās četras reizes, bet trasē bija vēl par 10,3 sekundēm lēnāks un finišēja vienu pozīciju zemāk.

Cits latviešu sportists Jānis Šņoriņš ar septiņām kļūdām šaušanā ieņēma 76.vietu, no Leitnera atpaliekot par 13 minūtēm un 6,5 sekundēm, bet Andrejs Zikovs ar četrām kļūdām bija 85. pozīcijā, finišējot 14 minūtes un 59,6 sekundes aiz čempiona.

Finišu sasniedza 102 sportisti.

Trešdien Latvijas jaunā sportiste Patrīcija Eiduka, kura jau 15 gadu vecumā ir viena no valsts ātrākajām distanču slēpotājām, pieļaujot septiņas kļūdas, ieguva 53.vietu pasaules čempionāta desmit kilometru individuālajās sacensībās jaunietēm. Vēl Nora Osīte, kura četrās šaušanās pieļāva tikai divas kļūdas, ierindojās 57.vietā, sešas pozīcijas zemāk bija Annija Sabule ar piecām kļūdām, bet Jūlija Matvijenko ar tikpat kļūmēm ieņēma 70.vietu starp 90 finišējušajām sportistēm.

Tikmēr 12,5 kilometru individuālajā distancē jauniešiem trešdien Kristaps Deksnis ar četrām kļūdām palika 54.vietā, divas pozīcijas zemāk atradās Rūdis Balodis, kurš šaušanā kļūdījās piecas reizes, bet Ņikita Osipovs, nesašaujot piecus mērķus, palika 60.pozīcijā. Ceturtais Latvijas dalībnieks Ernests Loktevs šaušanā pieļāva astoņas kļūdas un palika 80.vietā starp 95 finišējušajiem sportistiem.

Pasaules čempionāts jauniešiem un junioriem ilgs līdz nākamajai otrdienai. Pērn sacensībās vissekmīgāk startēja Ņedaivodins, kurš jauniešu konkurencē trīs reizes iekļuva labāko trīsdesmitniekā, bet šogad viņš sacenšas jau junioru vidū.

Pēc tam februāra vidū Norvēģijas pilsētā Lillehammerē risināsies Jaunatnes ziemas olimpiskās spēles, kurās Loktevs un Osīte startēs biatlonā, bet Eiduka sacentīsies distanču slēpošanā.

Kategorijas