Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Lieliski turpina rallijkrosa sezonu Gulbenē

Didzis Bauers

2016. gada 29. janvāris 08:28

1308

Nedēļas nogalē Gulbenē notika tradicionālais ziemas rallijs “Sarma 2016”. Rallijs “Sarma”, kas šogad bija Latvijas rallija un Igaunijas rallija čempionāta pirmais posms, kā arī Latvijas rallijsprinta čempionāta otrais posms, uz starta pulcēja vairāk nekā 60 ekipāžas no sešām valstīm. “2WD open” klasē arī Gulbenes ceļos Zigurds Kalniņš un Renārs Salaks savā klasē bija pārliecinoši ātrākie.

Lielisku uzvaru atkal izcīnīja pasaulē pazīstamās somu rallija zvaigznes Harija Rovanperas 15 gadus vecais dēls Kalle Rovanpera ar stūrmani Risto Pietilainenu un “Škoda Fabia S2000” rallija automašīnu. Mūsu ekipāžas - Zigurds Kalniņš un Renārs Salaks, Kaspars un Zintis Koli - rallijsprintā savās grupās izcīnīja uzvaras.

Atšķirībā no lielā rallija, kas sākās sestdienas vakarā, rallijsprinta dalībnieki startēja svētdien un sacentās 6 ātrumposmos, kuru kopējais garums bija gandrīz 75 kilometri. “Sarma 2016” bija arī Latvijas rallijsprinta čempionāta sezonas otrais posms, uzvaru absolūtajā ieskaitē gūstot Mareka Švarca-Švampāna un Armanda Lūkina ekipāžai ar “Subaru Impreza”. Latvijas rallijsprinta 1600 ieskaitē starp divām ekipāžām Kaspars un Zintis Koli bija ātrākie, krietni apsteidzot gulbeniešu Aigara Berkolda un Kaspara Ozera ekipāžu.


Kategorijas