Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Cīnās par naudas prēmijām

Ilze Bogdanova

2010. gada 12. maijs 14:56

1920

Alūksnes jaunie džudisti atgriezušies no sacensībām Liepājā, kur Latvijas un Lietuvas cīkstoņu konkurencē izcīnītas trīs medaļas.

Vienīgo zelta medaļu ieguva U – 15 vecuma grupas pārstāvis Rolands Dobelnieks, kas izcīnīja 1.vietu svara kategorijā līdz 50 kilogramiem. Pārējie divi medaļnieki sacentās U – 13 vecuma grupas konkurencē. Tajā Dairis Golubevs (svara kategorijā virs 60 kilogramiem) ieguva 2.vietu, bet Rainers Ķesters (svara kategorijā līdz 35 kilogramiem) – 3.vietu. Salīdzinoši veiksmīgi turnīrā nostartēja arī Edgars Cepurnieks, kurš svara kategorijā līdz 35 kilogramiem ieguva 5.vietu.

Ir kopvērtējuma līderi
Alūksnes džudo treneris Aivars Mālnieks norāda, ka šis turnīrs bija nozīmīgs ar to, ka ir viens no “Rīgas brīvostas balvu izcīņas 2010” pieciem posmiem. Balvu izcīņu organizē Latvijas Džudo federācija, kas noteiks katras vecuma grupas labākos cīkstoņus visu piecu turnīru kopvērtējumā, piešķirot tiem godalgas 1000, 600 un 300 latu apmērā. Sportistu izcīnītā naudas prēmija nonāks viņa pārstāvētā kluba īpašumā, kas attiecīgi to varēs izmantot treniņu apstākļu uzlabošanā, sacensību aprīkojuma papildināšanai vai tamlīdzīgiem mērķiem.

Balvu izcīņa tika atklāta ar Latvijas čempionātu, kurā R.Dobelnieks ieguva 3.vietu, bet abi pārējie “Liepājas kausa 2010” medaļnieki D.Golubevs un R.Ķesteris – 1.vietas. Šobrīd visi trīs jaunieši ir abu posmu kopvērtējuma līderi. A.Mālnieks informē, ka turpinājums balvu izcīņai sekos rudens pusē, kad cīkstoņi tiksies atlikušajos trīs turnīros Ādažos, Jelgavā un Alūksnē. Šeit rīkotais Ziemassvētku džudo turnīrs izvēlēts par balvu izcīņas pēdējo un nozīmīgāko posmu, ļaujot cīkstoņiem iegūt vislielāko punktu skaitu reitinga tabulā.

Sacentīsies jaunākie cīkstoņi
Tiesa, Rīgas brīvostas balvu izcīņas turnīri nav vienīgie, kur alūksnieši pēdējo nedēļu laikā piedalījušies. Ar panākumiem viņi startējuši Veru sadraudzības pilsētu junioru sporta spēlēs, kur no 12 cīkstoņiem 8 mājās atgriezušies ar medaļām. 1.vietu ieguva Arnolds Dmitrijevs, Ernests Pepernieks un Oskars Bēniņš, 2.vietu izcīnīja Lāsma Smetele, Kārlis Žīgurs un Elvis Kopmanis, bet labāko trijnieku noslēdza Krišjānis Posts un Ričards Mellītis.

Šobrīd sacensībām pošas paši jaunākie džudo cīkstoņi, kas trenēties uzsākuši tikai šogad. A.Mālnieks atklāj, ka katru gadu viņi tiek pulcēti vienkopus, lai sezonas izskaņā pārbaudītu savus spēkus īstā sacensību gaisotnē un vienlaikus prezentētu apgūto vecākiem. Plānots, ka A.Mālnieka audzēkņiem pievienosies otras Alūksnes džudo treneres Ligitas Belovas cīkstoņi, kopskaitā veidojot apmēram 60 dalībnieku kuplu pulku.

Kategorijas