Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Izsludina konkursu 1. - 12. klašu skolēniem dalībai televīzijas raidījumos

Agita Bērziņa

2016. gada 4. februāris 08:55

86

No šī gada marta Latvijas Reģionu Televīzija “Re:TV” demonstrēs jau ceturto raidījumu cikla “Es varu būt zaļš” sezonu. Lai veicinātu sabiedrības, īpaši jaunākās paaudzes interesi par iespējām un nepieciešamību dzīvot videi draudzīgāk, Re:TV komanda raidījumā aicina piedalīties skolēnus no visas Latvijas skolām.

Dalībai raidījumā var pieteikties 1. – 12. klašu skolēni. Konkursa pieteikumā brīvā formā jānorāda idejas apraksts – ar kādu labo darbu un radošām idejām skolēni (klase un klases audzinātājs/-a) palīdzēs uzlabot vides stāvokli Latvijā. Piemēram, pērn konkursa uzvarētāji no Gulbenes 2.vidusskolas izgatavoja iepirkuma maisiņus no audumu gabaliņiem un dāvināja tos Gulbenes iedzīvotājiem. Konkursa mērķis ir iedvesmot citus bērnus un jauniešus rīkoties līdzīgi, lai rosinātu ikdienā īstenot videi draudzīgu rīcību.

Konkursa kārtībā tiks izvēlētas desmit klases, kuru iesniegtās idejas raidījumu cikla veidotāji uzskatīs par videi vērtīgākajām un radošākajām. Idejai noteikti jābūt realizējamai. Sākot ar šī gada martu, filmēšanas komanda dosies pie desmit izraudzītajām klasēm, lai dokumentētu procesu, kā skolēni realizē savu ideju.

Kategorijas