Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Skaisti runāt ir jāmāk

Diāna Lozko

2016. gada 5. februāris 00:00

97

Šonedēļ Alūksnē norisinājās skatuves runas konkurss Alūksnes un Apes novadu posmā. Kopumā tajā piedalījās 130 audzēkņi, un konkursa noslēgumā tā dalībnieki ieguva 1., 2. un 3.pakāpes diplomus, kā arī iespēju pārstāvēt savu novadu martā konkursa Vidzemes kārtā.

Ilggadēja tradīcija
Alūksnes novada pašvaldības Izglītības pārvaldes interešu izglītības metodiķe Inga Meirāne uzsver, ka šis runas konkurss nu jau ir kļuvis par ilggadēju tradīciju un pēdējos trīs gadus pulcē bagātīgu dalībnieku skaitu. Arī panākumi valsts līmenī šajā konkursā Alūksnes un Apes novadu dalībniekiem kļūst aizvien labāki. Agrāk šis pasākums bija pazīstams ar nosaukumu “Zvirbulis”. Katrs dalībnieks arī šoreiz bija sagatavojies godam, bet konkursa Vidzemes kārtai, kura notiks 8.martā Gulbenē, tika izvirzīti: Laima Zvirbule, Kate Luīze Janka, Ance Pakalne, Solvija Ozoliņa, Dārta Briede un Keita Rutkovska.
Savukārt literāro uzvedumu konkursā piedalījās septiņi kolektīvi, kuri skatītājus un žūriju priecēja ar dažādiem uzvedumiem. Žūrija Sanitas Eglītes, Edītes Siļķēnas un Agitas Līdumnieces vadībā izvēlējās uz tālāko konkursa kārtu Vidzemē nosūtīt Daigas Bēteres vadīto Alūksnes un bērnu jauniešu centra 4. līdz 6. klases teātra grupu “Snullēni”, kā arī Ievas Rakovas vadīto Pededzes pamatskolas teātra pulciņu.

Audzē drosmi un pieredzi
Alūksniete Lolita Vanaga, kuras meita Baiba runas konkursā arī ieguva 1.pakāpi, šādu konkursu vērtē ļoti pozitīvi. “Bērniem skatuves runa un skatuves kultūra ir jāmāca jau no bērna kājas. Nākotnē bērni pratīs skaistāk izteikties, turklāt šādā veidā iemācās paust emocijas sarunās, kā arī sevi prezentēt un pasniegt. Tas audzē drosmi un pieredzi,” teic L.Vanaga. Viņas meita konkursā skaitīja Maijas Laukmanes dzejoli “Vissliktākā skolniece”. “Es ceru, ka viņa gan tāda nav,” smej L.Vanaga. ◆

Kategorijas