Aluksniesiem.lv ARHĪVS

“Keksi” Alūksnē sola tikai rokenrolu

Līga Vīksna

2016. gada 5. februāris 00:00

22

Alūksnes Kultūras centrā 11.februārī pulksten 19.00 gaidīs rokenrola cienītājus, jo šajā dienā  lielo zāli pieskandinās grupa “Keksi” ar savu koncertu “Muzikālais skudru pūznis”. Grupas dibinātājs un mūziķis Aleksandrs Sircovs “Alūksnes Ziņu” lasītājus rosina apmeklēt koncertu, jo kompromisu nebūšot – tikai rokenrols! 

Grupas menedžeris Ingus Leontjevs informē, ka Alūksnē klausītājus priecēs virkne lielisku “rock’n’roll” un “rock’a’billy” žanru kompozīciju, kas pasaulē kļuva populāras 20.gadsimta vidū un otrajā pusē. Tās savulaik satricinājušas deju grīdas visā plašajā pasaulē. Koncerts Alūksnē būs daļa no Baltijā zināmākās “rock’n’roll” grupas “Keksi” ikgadējās reģionu koncerttūres. “Keksi” ir viena no senākajām un zināmākajām šī žanra grupām Baltijā. Ilgus gadus tajā muzicēja arī alūksnietis Rolands Vendiņš. Grupas sastāvā muzicē profesionāli mūziķi - Dāvis Matskins (vokāls), Viktors Eunapu (elektriskā ģitāra, bekvokāls), Gints Žilinskis (taustiņi), Willie Strods (sitamie instrumenti), Ēriks Kibermanis (baritona saksofons), Roberts Martinovskis (tenorsaksofons), Reinis Puriņš (trompete) un pats grupas dibinātājs Aleksandrs Sircovs (bass).

Joprojām uzticīgi rokenrolam
A.Sircovs uzsver, ka uz Alūksnes Kultūras centra lielās skatuves “Keksi” ar jauno sastāvu muzicēs pirmo reizi. Līdz šim Alūksnē ar veco sastāvu muzicējuši pilsētas svētkos, mūzikas klubos un Pilssalas estrādē. “Iesaku visiem atnākt un paskatīties, kas ir “Keksi” tagad – “ar jaunām asinīm”! Tas ir pavisam cits spiediens un enerģija! Atceros, kā alūksnietis Rolands Vendiņš savulaik grupā atnāca kā “cālītis”, tad viņam parādījās “spalvas”, viņš izauga, sagribēja radīt kaut ko savu un aizgāja no “Keksiem”. Grupā spēlē vēl viens alūksnietis – trompetists Reinis Puriņš, kurš tagad spēlē arī Latvijas Radio bigbendā. Šo gadu laikā grupā mainījušies daudzi mūziķi – tas ir dabīgs process, bet es joprojām palieku pie rokenrola!” saka A.Sircovs.

Kopā ar Daini un Ieviņu
Uz Alūksni “Keksi” šoreiz ved klasisku rokenrola programmu, kādu paši sen nav spēlējuši. “Alūksnes koncertā ar mums kopā kā solists uzstāsies arī jūsu novadnieks Dainis Dobelnieks un Alūksnes grupa “Savējie” - man ļoti patīk, kā Ieviņa (Bistrova – red.) dzied! Grupas jaunais dziedātājs Dāvis Matskins ir ļoti ekspresīvs un harizmātisks dziedātājs – ir jāatnāk uz koncertu, lai to visu redzētu! Nesen piedzīvojām zaudējumu, jo mūžībā aizgāja Latvijas rokenrola karalis Pits Andersons... Mēs, “Keksi”, gribam visu Latviju atgriezt pie īsta rokenrola – mēs pie tā strādāsim!” saka A.Sircovs.
Biļetes uz koncertu nopērkamas “Biļešu paradīzes” kasēs un Alūksnes Kultūras centrā. ◆

Kategorijas