Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Pakos arī plēvē

Mārīte Dzene

2016. gada 5. februāris 00:00

42

Gaujienas SIA „Very Berry” iegādājusies jaunu sulas produkcijas pakošanas vakuuma plēvē iekārtu. Tādējādi būs rasts ērtāks risinājums produkcijas piegādei gan ārzemju, gan vietējiem patērētājiem.

Vakuuma plēvē iepako sulas pudeles Beļģijai
„Iecere par sulas pudeļu pakošanu vakuuma plēvē radās pēc ārzemju sadarbības partnera izteiktas vēlmes. Izvērtējot pakošanas iekārtas izmaksas un tās dotās iespējas, sapratām, ka šis iepakojuma veids noderēs arī citiem klientiem. Iekārta izmaksāja 12 000 eiro. Tā ir iegādāta ar Baltijas ogu kompānijas atbalstu – līdzfinansējumu 50 procentu apmērā. Jau nākamajā nedēļā nosūtīsim pirmo testa produkciju vakuuma iepakojumā sadarbības partneriem Beļģijā. Tā būs privātās preču zīmes produkcija, kas ļauj palielināt tirgus iespējas sadarbībai ar starptautiskajām mazumtirdzniecības ķēdēm,” stāsta uzņēmuma mārketinga vadītāja Ilze Sauškina.
Līdz šim sulas bija fasētas stikla pudelēs, kas iepakotas kartona kastēs, kā arī „bag in box” iepakojumos. Tā iepakotas sulas arī turpmāk tiks piegadātas vietējam tirgum, bet eksportam sāks pakot arī vakuuma plēvē. „Protams, viss būs atkarīgs no klientu vēlmēm. Droši vien arī Latvijā būs tādi, kas izvēlēsies šo iepakojuma veidu. Pašlaik vakuuma iepakojumā sulas lielos apjomos tiks sūtītas uz Beļģiju. Iespējams, tāds pieprasījums būs arī uz citām valstīm, bet to pagaidām ir grūti precizēt, jo par piegādes veidiem vienojas savstarpējās sarunās,” skaidro I.Sauškina. Iespēja izplatīt sulas vakuuma iepakojumā ļauj pircējiem tās ērti iegādāties vairumā ilgstošai lietošanai. 

Produkciju prezentēs izstādē Dubaijā
Ogu pārstrādes uzņēmums ir iegādājies arī lielākas tērauda cisternas, kurās nonāk visa saražotā ogu sula. Tās ļaus dubultot ražošanas apjomu, jo iepriekš to tilpums bija 500 litru, bet tagad ir 1000 litru cisternas. „Izspiestā sula vispirms nonāk cisternā, no kuras pēc tam tiek pildīta pudelēs. Lai vienā ciklā varētu palielināt sulas apjomu, bija vajadzīgas lielākas cisternas. Tas nozīmē, ka tagad vienā reizē varam saražot divas reizes vairāk sulas – vienu tonnu,” precizē I.Sauškina. Laba sadarbība ir izveidojusies ar Smiltsērkšķu audzētāju asociāciju un Upeņu audzētāju asociāciju, tāpēc lielos apjomos var iepirkt šīs vitamīniem bagātās ogas. Paredzams, ka vairāk tiks iepirktas arī citas ogas, jo pieprasījums aug gan pēc svaigām ogām, gan arī pēc sulām un citiem produktiem. Šajā gadā ir paredzēts ražot jaunus produkcijas veidus, bet par tiem varēs uzzināt, kad tie tiks piedāvāti tirgū. 19.februārī SIA „Very Berry” savu produkciju, kurā iekļauti arī eksperimentāli produkti, prezentēs izstādē Dubaijā (Apvienotie Arābu Emirāti). ◆

Kategorijas