Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Pirmais džudo atbalsta centrs - Alūksnē

Līga Vīksna

2016. gada 12. februāris 07:38

471

Alūksnes novada domes priekšsēdētājs Arturs Dukulis nesen bija uz tikšanos ar Starptautiskās džudo federācijas pārstāvjiem, lai pārrunātu sadarbību un federācijas ieceri veidot Alūksnē Latvijā pirmo atbalsta punktu un organizēt reitinga turnīrus.

“Starptautiskā džudo federācija arvien lielāku uzmanību pievērš džudo kā jauniešu sporta veidam. Rīgā tiek veidots Starptautiskās džudo federācijas jaunatnes birojs – precīzu struktūrvienības nosaukumu vēl domā. Tas pārstāvēs visas valstis, kas atrodas ap Baltijas jūru – ne tikai Baltijas valstis, bet arī Skandināvijas. To darīs ar mērķi, lai attīstītu jauniešu džudo. To darot, federācijas mērķis ir organizēt džudo reitinga turnīrus, kuros piedalītos ne tikai vairāku valstu džudo klubi, savstarpēji sacenšoties, bet lai reitingu turnīros piedalītos arī valstu džudo izlases. Līdz ar to sacensībām būtu augstāks līmenis. Turklāt reitingu turnīrus džudo iecerēts rīkot nevis kā vienreizēju pasākumu, bet organizēt tos regulāri,” stāsta A.Dukulis.

Viņš uzsver, ka tā būs starptautiska atzinība Alūksnes džudo trenera, Alūksnes sporta kluba “Kurbads” dibinātāja Aivara Mālnieka un citu Alūksnes džudistu veiktajam ieguldījumam džudo attīstībai Alūksnē, kas tiek īstenota jau 15 gadus. “Starptautiskā džudo federācija iecerējusi veidot atbalsta centrus – Alūksne izvēlēta kā pirmā vieta, kur to darīt. Ja viss izdosies, kā iecerēts, tad jau šovasar augusta vidū Alūksnē notiks pirmais reitinga turnīrs džudo,” saka A.Dukulis.

Viņš ir gandarīts par šādu sadarbību un atzīst – tās būs jau cita līmeņa sacensības, nekā līdz šim Alūksnē esam pieraduši redzēt. “Lai valstu džudo izlases ieinteresētu piedalīties, tiks rīkoti reitingu turnīri, kuros no katras valsts piedalīsies daži labākie cīkstoņi, nevis visi, kas vēlēsies. Līdztekus tam Alūksnē nākotnē organizētu arī džudo nometnes, meistarklases. Starptautiskā džudo federācija vietējo pašvaldību šajā jautājumā saredz kā sadarbības partneri, nevis finansējuma devēju. Federācija gādās arī par sacensību un turnīru reklamēšanu starptautiskā līmenī,” norāda A.Dukulis.

Kategorijas