Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Mīlestība Alūksnei

Līga Vīksna

2016. gada 12. februāris 00:00

5

Alūksnes novada vidusskolā Valentīna dienas noskaņā vakar atklāja skolotājas Sanitas Čibalas fotoizstādi “... manā mīlestībā Tu...”. Tajā skatāmas sirsnīgas fotogrāfijas par mūsu pilsētu Alūksni.
Izstādes atklāšanā Alūksnes novada vidusskolas direktore Ilze Līviņa atzina - doma par S.Čibalas fotoizstādi bijusi jau sen, tādēļ prieks, ka nu tā īstenojusies. “Kas ir mirklis? Mirklis sekundē, mirklis minūtē, stundā, dienā, mēnesī un tā joprojām. Mirklis pirms ļoti skaistas dienas – Valentīna dienas, ko visi uzskatām par mīlestības dienu. Mīlestībai ir daudz un dažādas izpausmes – pret otru cilvēku, darbu, vietu, kur esam. 2016.gada Alūksnes novada vadmotīvs ir “Iemīlies Alūksnē!”. Arī mūsu izstādes atklāšana ir viens mirklis, tajā pat laikā daudzi mirkļi, kas saglabāti fotogrāfijās, tapuši dzejā,” sacīja I.Līviņa. Viņa uzsvēra, ka izstādē skatāmi skolotājas S.Čibalas mirkļi un mīlestība fotogrāfijās par Alūksni, kā arī Alūksnes novada vidusskolas skolēnu Viktorijas Āboltiņas, Martas Dzelzskalējas – Kalējas, Elizabetes Korpas, Līvas Nāgeles, Oļega Prostjakova, Jolantas Smolovinas un Deivida Strucka sacerētie dzejoļi par Alūksni.
S.Čibala “Alūksnes Ziņām” atzīst, ka šī ir pirmā viņas izstāde, līdz šim atsevišķi darbi iesniegti dažādos konkursos. “Daļēji izstādes tapšanā “vainīgs” ir komponists Uģis Prauliņš – apbalvojuma “Sudraba zīle” pasniegšanā viņš jautāja, kad būšot mana izstāde, un I.Līviņa, to dzirdot, apsolīja, ka būs! Alūksnē esmu dzimusi, augusi, šeit strādāju – Alūksne ir manā sirdī. Alūksnē ir daudz skaistu ainavu, objektu, vietu, ko fotografēt. Jāatzīst gan, ka pēdējā laikā darbu ir tik daudz, ka reti sanāk paņemt rokās fotoaparātu. Fotografēt man patīk kopš vidusskolas pēdējiem gadiem. Caur objektīva aci man patīk ieraudzīt kaut ko neparastu un savādāku, nekā citi to redz,” stāsta S.Čibala.
Viņa atzīst – katrai fotogrāfijai ir savs stāsts un noskaņa. Daļa fotogrāfiju tapušas apzināti, daļa ir notvertie mirkļi. Izstādē skatāmas gan krāsu, gan melnbaltās fotogrāfijas. S.Čibala uzsver - ar krāsām var spēlēties, tās daudz izsaka: kaut ko noslēpj, kaut ko izceļ, citreiz krāsas fotogrāfijā arī traucē.
Izstāde Alūksnes novada vidusskolas trešā stāva gaitenī būs skatāma līdz pat mācību gada beigām. ◆

Kategorijas