Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Piedalīsies vērienīgā deju šovā Lietuvā

Diāna Lozko

2016. gada 12. februāris 00:00

14

Dāvids Brics ir no Liepnas, taču jau vairākus gadus mācās Rīgā. Lai arī dzīve norit Rīgā, viņš turpina jau Liepnā iesākto – dejo par prieku ne tikai sev, bet arī citiem. Pašreiz viņš dejo Rīgas kultūras un tautas mākslas centra “Mazā Ģilde” deju ansamblī  “Daiļrade”, kurš 19.martā viesosies arī Alūksnē savas jubilejas koncertā.

Dejošana rada piederības sajūtu Latvijai
D.Brics stāsta, ka kolektīs izdejo slavenā latviešu horeogrāfa Agra Daņiļeviča horeogrāfiju, un lepojas ar to, ka var pārstāvēt Alūksnes novadu vienā no labākajiem Latvijas deju kolektīviem. “Nākotnē noteikti turpināšu dejot “Daiļradē”,” viņš saka.
D.Brics Rīgas Tehniskās universitātes Datorzinātnes un informācijas tehnoloģiju fakultātē studē automātiku un datortehniku jau 2.kursā. Viņš atzīst, ka nebūt nav tik grūti apvienot tik šķietami diametrāli atšķirīgas lietas. “Dejošana jau kopš bērnības ir tāds hobijs, kurš ir iegājies asinīs, un ir grūti bez tā. Mācības un darbs ir cits dzīves aspekts, bet, visam kopā saliekoties, beigās sanāk kas neslikts. Dejošana manī rada piederības sajūtu Latvijai, tās kultūrai un folklorai. Tā ir iespēja arī atstāt kādu daļu no sevis tajā visā, un tas ir patīkami,” teic D.Brics.

Neizslēdz iespēju kādreiz atgriezties Liepnā
D.Brics aizraujas arī ar volejbolu un frisbiju, kuru ir spēlējis Latvijas U19 izlasē. Viņš noteikti neizslēdz iespēju kādreiz atgriezties arī uz dzīvi Liepnā, ja vien te atradīs sev darba iespējas.
No 21.februāra deju ansamblis “Daiļrade” uzsāks dalību Lietuvas TV3 šovā “Kadagys” (“Kadiķis”), kura mērķis ir veicināt tautas deju ansambļu horeogrāfiju, kā arī parādīt, ka tautas dejas var tikt pasniegtas mūsdienīgā veidā, tajā pašā laikā saglabājot etniskās tradīcijas. Šova tiešraides norisināsies sešus svētdienas vakarus, šovā piedalīsies 10 tautas deju ansambļi (1 no Latvijas, 1 no Polijas un 8 no Lietuvas). “Šis šovs ir lieliska iespēja parādīt mūsdienu latviešu tautas deju ārpus valsts robežām,” teic D.Brics. ◆

Kategorijas