Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Mūžīgās galvassāpes - ceļš no Alūksnes uz Liepnu

Līga Vīksna

2016. gada 12. februāris 00:00

5

“Alūksnes Ziņu” redakcijā vērsās Mālupes un Liepnas pagasta iedzīvotāji, paužot sašutumu par ceļa Alūksne – Liepna slikto stāvokli vēl nerekonstruētajā posmā no Karitāniem līdz Liepnai. Pirms sala tas aizsaldēts ar bedrēm un šobrīd ir ļoti sliktā stāvoklī: bedres ir no malas līdz malai, dziļas. Iedzīvotāji jautā, vai tiešām nevar neko izdarīt ceļa segumam šobrīd, lai nav jālauž autotransports? 

Valsts akciju sabiedrības “Latvijas autoceļu uzturētājs” sabiedrisko attiecību speciāliste Sigita Audere skaidro, ka šobrīd  Alūksnes ceļu rajona Alūksnes nodaļas pārziņā esošo grants un šķembu seguma valsts autoceļu pamatnes pārsvarā vēl esot sasalušas, virsējā kārta pārmitrināta, bet sasalums ūdeni nedrenē, līdz ar to ir apgrūtināta autoceļu segumu greiderēšana. “Kopš pagājušā gada rudens ceļa segumu stāvoklis mainījies vairākkārt, ko izraisīja mainīgie klimatiskie apstākļi janvārī, un tas turpināsies, līdz ceļa klātne pilnībā atkusīs. Šādos klimatiskajos apstākļos ir apgrūtināta grants un šķembu segumu līdzināšana, kas nenodrošina pilnīgu ceļa seguma līdzenumu un ir īslaicīgs pasākums,” saka S.Audere.
Viņa norāda - ņemot vērā turpmāk prognozētos klimatiskos apstākļus, Alūksnes un Apes novadu valsts autoceļos drīz būšot nepieciešama autotransporta kustības ierobežošana, kas šogad varot būt ilgstoša, jo ceļa klātne ir sasalusi dziļāk, nekā kā iepriekšējās ziemās. 9.februārī ceļa Alūksne – Liepna posmos: 13,6. 23,1. 23,2. kilometrā - esot laboti iesēdumi ceļa segumā ar dolomīta šķembu maisījumu, bet posmā no Malienas līdz Liepnai līdzināts ceļa segums, greiderējot ar cietsakausējuma irbuļu lemešiem. Savukārt ceļam Viļaka – Zaiceva – Krievijas robeža (posmā Strauti – Liepna – Zaiceva) līdzināts ceļa segums. ◆

Kategorijas