Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Novada čempionāts basketbolā sāksies pēc nedēļas

Didzis Bauers

2016. gada 12. februāris 00:00

0

Alūksnes novada čempionāta basketbolā dalībniekus apstiprināja šonedēļ komandu pārstāvju sanāksmē: dalību turnīrā pieteica desmit vīriešu un četras sieviešu komandas. Pirmā spēle notiks  20.februārī pulksten 9.30.

Sākumā bija bažas
Jāatgādina, ka pagājušajā gadā uzvarēja komanda “Alsviķi”, kas grūtā cīņā uzvarēja ilggadējos čempionus – komandu “Lave”, kurai pietrūka fiziska spēka “soliņa garuma” dēļ. “4plus” uzvarēja visās spēlēs apakšgrupā un pieteicās pretendēt uz titulu, bet beigās nācās samierināties ar 3.vietu. “Sākumā bija bažas, ka būs jāmeklē komandas no malas, lai iznāktu laba izspēle, bet nekas nebija jādara, lai palielinātu komandu skaitu, jo pieteicās desmit vīriešu komandas. Šogad komandas var pieteikt jebkurus 15 spēlētājus. Tiesāsim apakšgrupās paši - puiši, kas tiesā skolēnu līgās. Uz fināliem gan būs sveši tiesneši, jo citādāk finansiāli nevarēsim pavilkt - tas ir šausmīgi dārgs prieks, jo nav tikai tiesāšana, bet arī jāatmaksā transports. Visi ir noilgojušies pēc basketbola, un mēs sāksim sestdien, 20.februārī, jau pulksten 9.30. Spēles notiks Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas sporta zālē. Domāju, ka ieliksim kādas spēles piektdienas vakarā, lai tempā varam izspēlēt, jo pēdējā spēle paredzēta pulksten 20.00 un meitenes grib pat izspēlēt pat divas spēles. Esam vīrus sadalījuši divās līgās – sešas stiprākās komandas pēc pagājušā gada rezultātiem un četras otrajā līgā. Katra līga izspēlēs apli. Divas labākās komandas no otrās līgas iet tālāk un spēlē ar labākajām divām 1. līgas komandām, sākas izslēgšanas posms, izspēlējot saucamo “krustu”. Galvenā izmaiņa šogad ir tā, ka fināls būs divu spēļu summa. Ja būs neizšķirts abu spēļu summā, spēlēs pagarinājumu. Domāju, ka būs interesanti. Meitenēm būs divi sabraukumi, un katram medaļas kaklā. “Limbaži” un “Rēzekne” vēlējās kompaktāku izspēli braukāšanas dēļ. Pēc apļa izspēles noteiksim uzvarētāju,” stāsta turnīra galvenais tiesnesis Ēriks Gross.
Šogad vīriem pieteikušās komandas: “4plus”, “Alsviķi”, “Lave”, “Meža zemes”, “Standarts” un “Virsaitis”, kas pēc pagājušā gada rezultātiem spēlēs 1.līgā. 2. līgā spēkiem mērosies: “Alsviķu skola”, “Burgeri” (pagājušā gada “Veterāni”), “BJSS” un “BJSS – 2”.  Sieviešu komandām novadu pārstāvēs divas komandas - “Alsviķi” un “BJSS”. Viesos brauks komandas “Limbaži” un “Rēzekne”. Alūksnes novada čempionātu basketbolā organizē Alūksnes novada pašvaldība sadarbībā ar sporta klubu “Marienburga BK”.

Turpina cīnieties starp
labākajiem
“Par gaidāmajām spēlēm jāsaka, ja spēlētu labākajā sastāvā, prognozes būtu ļoti labas, bet, ja no pamatsastāva ir tikai viens, tad prognozes vairs nav tik labas. Ja spēlē Daugavpilī bijām sešu cilvēku sastāvā, teiktu, ka nebija tik slikti, jo 30 sekundes līdz spēles beigām bijām zaudētājos ar mīnus 3. Atlika iemest. Uzbrukumā zaudējām bumbu un iemeta mums ātrajā - mīnus 7 beigās. Bet spēle bija līdzīga ar riktīgu veču komandu. Šobrīd mums vairs atlicis viens izbraukums, bet tagad līdzjutēji varēs mūs vērot mājās,” stāsta komandas galvenais treneris Ē.Gross.
Latvijas Basketbola līgas 3.divīzijas čempionātā Alūksnes basketbola komanda “BJSS Alūksne” šonedēļ izspēlēs divas spēles. Šodien paredzēta spēle izbraukumā pie “SK Ezerzeme/Rēzekne”. Sestdien pulksten 14.00 pēc ilgāka pārtraukuma paredzēta spēle mājās - Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas sporta zālē ar komandu “BK Dartija”. ◆

Kategorijas