Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Jaunie riteņbraucēji tiekas Strautiņos

Agita Auziņa

2010. gada 7. maijs 10:09

1099

Jau ierasts, ka, tuvojoties aktīvajai riteņbraukšanas sezonai, tieši Strautiņos norisinās Ceļu satiksmes  drošības direkcijas rīkotais Jauno satiksmes dalībnieku forums. Arī šogad 5.maijā pamatskolas sporta laukums bija jauno velosipēdistu rīcībā.

Cīņa par Alūksnes un Apes novada labākās komandas titulu bija spraiga, tomēr veiksme šoreiz līdzās stāvēja Strautiņu pamatskolas komandai – viņiem 1.vieta un iespēja piedalīties Latvijas fināla sacensībās.

Par iespēju būt labākajiem un tikt virzītiem sacensību otrajai kārtai  cīnījās 11 komandas un 8 individuālie dalībnieki  no Alūksnes un  Apes novada - pa vienai komandai no Strautiņu pamatskolas, Malienas pamatskolas, D.Ozoliņa Apes vidusskolas,  kā arī 8 komandas no Alūksnes pilsētas sākumskolas.

Veic 5 uzdevumus
Ikviens riteņbraucējs veica piecus uzdevumus – brauca divas šķēršļu trases, kā arī atbildēja uz teorētiskiem jautājumiem par ceļu satiksmes noteikumiem, pirmās palīdzības sniegšanu un velosipēda tehnisko uzbūvi. Veiksmīgas sacensības aizvadīja Roberts Voropajevs no Apes komandas.  Viņš, veicot šķēršļu trasi, nepieļāva nevienu kļūdu.  Puisis atzina, ka speciāli šīm sacensībām nebija gatavojies un uzdevumi likušies viegli. “Šādas sacensības vajag, ir interesenti,” vien noteic Roberts.

Piedalīsies finālā Tukumā

Strautiņu pamatskolas skolotāja Tija Āboliņa sacensības vērtē atzinīgi. Viņasprāt, ir svarīgi jau laikus mācīt bērniem būt apzinīgiem ceļu satiksmes dalībniekiem. “Pieaugušajiem ir jādomā par bērnu drošību, un šis ir tas veids, kad, lietderīgi pavadot brīvo laiku, arī mācāmies. Mēs skolā bērniem jau no 1.klases mācām ceļu satiksmes noteikumus, apgūt praktiskās iemaņas, un tas ir būtiski,” stāsta T.Āboliņa.

1.vietu novadu komandu konkurencē ieguva Strautiņu pamatskolas komanda, 2.vietu – D.Ozoliņa Apes vidusskolas komanda, 3.vietu – Alūksnes pilsētas sākumsskolas 5.b klases komanda. Par Spicākajiem velobraucējiem (tie, kas saņēma visvairāk punktu) tika atzīti Gusts Jermacāns no Alūksnes un Lāsma Ludviga no Strautiņiem. 1. vietas ieguvēji ieguva ceļazīmi uz Latvijas fināla sacensībām, kas norisināsies 4.-5.jūnijā Tukuma rajona Klapkalnciema „Ronīšos”.

Vairāk foto

Kategorijas