Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Vidzemes reģiona jaunieši noskaidros, kāds ir ceļš uz bagātību

Agita Bērziņa

2016. gada 16. februāris 20:36

33

Jau ceturto gadu pēc kārtas  Vislatvija jauniešu projekts “Esi Līderis!” organizē biznesa spēļu konkursu “Ceļš uz bagātību”, kas šogad Vidzemes reģionā norisināsies 22.februārī plkst. 11:00 Vidzemes augstskolā. No Vidzemes reģiona skolām šogad pieteikusies 21 komanda, tostarp komandas no Alūksnes novada vidusskolas un O.Vācieša Gaujienas vidusskolas.

Biznesa imitācijas konkursa mērķis ir attīstīt biznesa domāšanu, uzņēmēj spējas, īpašu uzmanību pievēršot zināšanu praktiskai pielietošanai reālās biznesa situācijās, faktoru analīzei, lēmumu pieņemšanai, prasmēm plānot un domāt tālredzīgi, organizatoriskajām prasmēm. Biznesa spēlēs jauniešiem nostiprina pārliecību par sevi.

Biznesa spēļu konkurss “Ceļš uz bagātību” tiek rīkots divās kārtās – Latvijas reģionos un finālsacensības Rīgā, kas notiks šī gada 1.aprīlī. Biznesa spēles dod iespēju īsā laika periodā izspēlēt konkrētas uzņēmējdarbības situācijas, kuras reālajā dzīvē notiek un attīstās daudz lēnāk, kā arī uzskatāmi redzēt un saprast pieļautās kļūdas, novērtēt kļūdu sekas, kurām reālajā dzīvē ir neatgriezenisks raksturs.

Projekts „Esi līderis!” jau piecpadsmit gadus pulcē uzņēmīgākos, drosmīgākos, mērķtiecīgākos un atraktīvākos jauniešus Latvijā! Projekta mērķis ir veicināt skolēna zināšanu un prasmju apguvi, attieksmju un vērtību veidošanos, lai motivētu mūžizglītībai un apzinātai karjerai.

Kategorijas