Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Ir sava stāvvieta

Agita Bērziņa

2016. gada 19. februāris 00:00

48

Pagājušajā nedēļā pašvaldības aģentūra “Spodra” uzstādīja jaunu ceļa zīmi “Vieglo taksometru stāvvieta”, kas apzīmē astoņas taksometru stāvvietas Alūksnē , Lielā Ezera ielā. Līdz šim taksometri tur jau stāvēja, taču tagad stāvvieta ir oficiāla un citam transportam tur nav atļauts stāvēt.

Lielā Ezera ielā taksometru stāvvietu apzīmējošā ceļa zīme nav uzstādīta no jauna, bet atjaunota. Arī agrāk šajā vietā bijusi ar ceļa zīmi apzīmēta stāvvieta taksometriem, taču zīme ir bijusi noņemta un nav tikusi atlikta vietā, laikrakstam skaidro pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Aploka. Tā taksometru pakalpojuma sniedzējiem ir vienīgā stāvvieta pilsētas teritorijā.
“Taksometra pakalpojumus izmanto ne tikai pilsētas un novada iedzīvotāji, kuri varbūt ir ielāgojuši taksometru stāvēšanas vietu, bet arī pilsētas viesi, tūristi. Alūksnes novada pašvaldības tūrisma informācijas centrā nereti tūristi vērsušies ar jautājumu, kur ir taksometru pieturvieta. Līdz ar to pašvaldība, pēc tūrisma informācijas centra darbinieku iniciatīvas, bija aicinājusi visus taksometru pakalpojuma sniedzējus uz tikšanos. Viņi tikšanās laikā arī pauduši pozitīvu viedokli un atbalstu šādas ceļa zīmes atjaunošanai. Taksometru vadītāji arī bija norādījuši, ka attiecīgā ceļa zīme šajā vietā ir bijusi arī agrāk, taču pazudusi,” informē E.Aploka.
Nomas maksa taksometru pakalpojumu sniedzējiem par stāvēšanu tur nav noteikta. Alūksnē šobrīd ir aktuālas deviņas izsniegtās taksometru licences. ◆

Kategorijas