Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Rīt - starptautisks deju festivāls

Alūksnes ziņas

2016. gada 19. februāris 00:00

7

20.februārī, pulksten 19.00 Alūksnes Kultūras centrā pirmo reizi notiks starptautisks deju festivāls “Alūksnes ziema”, kurā uzstāsies 12 deju kolektīvi no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Krievijas. Vienas dienas laikā uz lielās skatuves kāps vairāk nekā 200 dejotāji.

Festivāla programma solās būt piesātināta, enerģiska un aizraujoša. Apmeklētājus sagaida ne tikai klasiskās tautas dejas, bet arī laikmetīgās dejas priekšnesumi un pat krāšņās un eksotiskās Austrumu dejas. Festivāla mērķis ir parādīt, ka Alūksne ir pilsēta, kurā arī ziemā neapsīkt vēlme dzīvot ar prieku, strādāt ar izdomu, mīlēt no sirds un dejot skaisti.

Uzstāsies 12 kolektīvi
Festivālā piedalīsies Pleskavas ģimeņu horeogrāfiskais ansamblis “Zavaļinka”, Pleskavas deju klubs “Aiša”, Pleskavas N.A.Rimska-Korsakova Mākslas koledžas duets Natalja Pudovkina un Ilja Maņihins, Vastselīnas kultūras nama folkloras deju kopa “Kullerid”, Jonišķu pilsētas tautas deju kolektīvs “Ratilis”, VEF Kultūras pils vidējās paaudzes deju kopa “DižBramaņi”, Talsu tautas nama jauniešu deju kolektīvs „Delveri”, Talsu tautas nama vidējās paaudzes deju kolektīvs “Talsu Kurši”, Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādes “Kultūra” vidējās paaudzes deju kolektīvs “Rota”, Gulbenes kultūras centra jauniešu deju kopa “Zelta Rūsiņš”, Balvu Kultūras un atpūtas centra deju kopa “Nebēda” un Alūksnes Kultūras centra deju kopa “Jukums”.

Pirmo reizi uz jaunās
skatuves
Deju kolektīva “Jukums” vadītājs un festivāla mākslinieciskais vadītājs Agris Veismanis stāsta, ka ziemā Alūksnē notiek maz šādu pasākumu, tāpēc radusies doma tieši ziemā aicināt kolektīvus pie sevis ciemos. Nākotnē plānots paplašināt festivāla formātu un dejotājus aicināt ciemos arī vasarā. “Visi deju kolektīvi ir mums zināmi - esam pasākumos bijuši kopā. Draudzējamies un bieži kopā esam dejojuši ar “Zelta Rūsiņu”, “Nebēdu”, arī “Zavaļinku”. Mēs ik pēc trīs gadiem braucam uz Vastselīnu, tāpēc izdomājām paaicināt arī viņus. Pirmo reizi pie mums būs “Rota”, “Talsu Kurši”. Koncertā būs pārstāvēti visi vēsturiskie novadi – Vidzeme, Latgale, Zemgale, Kurzeme. Varēs redzēt gan katram novadam raksturīgo dejas soli, gan tautu tērpu atšķirību,” stāsta A.Veismanis.
“Jukums” pirmo reizi dejos uz jaunās Kultūras centra skatuves. “Rādīsim gan pavisam jaunas dejas, gan atjaunoto deju “Uz ūdeņa dvēselīte”, kuru dejojot vairāk nekā pirms desmit gadiem ieguvām 1.vietu valstī,” stāsta A.Veismanis. ◆

Kategorijas