Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Orientēsies uz slēpēm

Didzis Bauers

2016. gada 19. februāris 00:00

4

Šīs nedēļas nogalē orientēšanās klubs “Alūksne/Ape” sadarbībā ar Latvijas Orientēšanās federāciju rīko Latvijas čempionātu orientēšanās ar slēpēm.

20.februārī dalībnieki sacentīsies sprinta sacensībās - starts pulksten 14.00. 21.februārī - vidējā distancē - starts pulksten 11.00. Bija paredzētas sacensības arī stafetēs, bet īsajā sacensību sagatavošanas laikā vēl trešo disciplīnu sarīkot nav iespējams.
Laika apstākļu dēļ čempionāts tika atcelts, bet, tiem mainoties, šonedēļ tika pieņemts lēmums organizēt 2016.gada Latvijas orientēšanās čempionātu šajā nedēļas nogalē Alūksnes novada Veclaicenes pagasta Kornetu ciemā. Pirmajā dienā notiks sprinta sacensības, otrajā dienā - vidējā distancē.
“Liekam kopā spēkus ar federāciju, jo tās tomēr ir valsts līmeņa sacensības, un mēģinām organizēt. Mežiniekos ir problēmas izveidot trasi, jo zem kokiem sniega segas nav, tādēļ sacensības notiks tikai Kornetos. Sprinta sacensībās distanču garumi sniegotajās trasēs svārstās no 2 līdz 4 kilometriem, bet vidējā distancē garākajās distancēs sportistiem būs jāmēro gandrīz 10 kilometri. Sacensībās startēs arī mūsu kaimiņvalsts Lietuvas sportisti, kuri izraudzījušies šīs sacensības par savas valsts čempionātu. Uz sacensībām varētu ierasties apmēram 200 dalībnieku. Šoreiz nebūs lielu masu, bet būs visi stiprākie, kvalitatīvākas sacensības. Interesenti aicināti vērot sacensības, kas nemaz tik bieži mūsu pusē nenotiek. Pēdējo reizi šāda līmeņa sacensības risinājās 2011.gadā. Paredzams, ka uz starta izies arī vairāki vietējie orientieristi,” informē Alūksnes novada pašvaldības sporta darba organizators Vilnis Veļķeris.
Vadoties no šo sacensību rezultātiem, labākie Latvijas jaunie orientieristi dosies uz Austriju, kur norisināsies Eiropas jauniešu un Pasaules junioru čempionāts ziemas orientēšanās sportā. ◆

Kategorijas