Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Televīzijas spēlē – jau trešo reizi!

Agita Bērziņa

2016. gada 21. februāris 09:08

820

Ernests Mednis no Ilzenes pagājušajā piektdienā jau trešo reizi bija redzams Latvijas televīzijas erudīcijas spēlē “Gudrs, vēl gudrāks”. Iepriekšējās divas reizes viņš pārstāvēja Ilzenes pamatskolas 8. un 9.klasi, bet šogad uz konkursu devās kā E.Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas 10.klases skolnieks.

“Šogad, gluži kā pirmajā gadā, izstājos pēc otrās kārtas, bet pagājušā gadā izstājos vien pēc trešās kārtas. Var teikt, ka 9.klašu konkurss man bija veiksmīgāks. Šogad pietrūka pavisam nedaudz, lai tiktu trešajā kārtā,” stāsta jaunietis. Tā kā uz konkursu viņš devās jau trešo reizi, tad zināja, kā konkurss norisēs un no satraukuma nebija ne miņas. “Es pat sevi pieķēru pie domas, ka vispār nemaz neuztraucos - tomēr vide pazīstama un es zināju, ko gaidīt no pasākumu. No iepriekšējo gadu pieredzes zināju, ka jautājumus iepriekš nav iespējams paredzēt un to, ko es zinu, zināšu arī tur uz vietas. Speciāli tam iemācīties neko nevar, jo paprasīt var jebko. Tā ka nekāda gatavošanās procesa nebija. Uz konkursu devos ar to zināšanu arsenālu, kas man ir. Pārliecinājos par to, ko zinu, un uzzināju kaut ko jaunu. Tas ir viens liels ieguvums, liela pieredze. Jautājumi nebija pārāk viegli. Jautājumi aptver ļoti plašu zināšanu loku un nav tikai par vienu konkrētu mācību priekšmetu. Pie tam jautājumi ir ne tikai par mācībām, bet arī par dzīvi mums apkārt – uzdod jautājumus par kultūras, sporta pasākumiem, arī izklaidi, ” skaidro viņš.

Ernests uz konkursu nav devies, lai kādam kaut ko pierādītu. “Uzskatu, ka tur man nav jāpierāda nekas citiem, bet piedalos tikai, lai nostiprinātu savas prasmes un iegūtu jaunas zināšanas priekš sevis. Proti, ja es kaut ko kādam pierādu, pierādu tikai pats sev. Vai piedalīšos citos gados? Tad redzēs. Viss atkarīgs no tā, vai tikšu izvēlēts atlasē,” stāsta jaunietis.
Līdzi uz konkursu Ernestam devās fanu pulks – desmit klasesbiedri un klases audzinātāja Inese Ločmele. Viņiem visiem, izņemot audzinātāju, tā bija pirmā piedalīšanās televīzijas spēlē. “Viņiem patika, teica, ka pārdzīvojuši un satraukušies vairāk nekā es pats. Neviens gan neizteica vēlmi, ka gribētu piedalīties pats, taču es aicinu piedalīties ikvienu. Tā ir vajadzīga un derīga pieredze. Tas ir paša labā,” teic viņš.

Jaunietim mīļākie priekšmeti ir bioloģija un vēsture. “Ļoti patīk bioloģija, kas man būs ļoti vajadzīga izvēlētajai nākotnes profesijai. Aizrauj vēsture, jo ir daudz faktu materiālu, kas man šķiet saistoši. Pēc ģimnāzijas absolvēšanas domāju studēt Rīgas Stradiņa Universitātē Medicīnas fakultātē un kādreiz kļūt par profesionālu ķirurgu,” stāsta jaunietis.
Vēl mācoties Ilzenes pamatskolā, jaunietis aktīvi apmeklējis florbola treniņus, taču tagad tam vairs neatliek laika. “Jaunajā skolā esmu iejuties. Patīk savs klases kolektīvs, arī klases audzinātāja. Dzīvoju internātā, kas arī ir ļoti labs papildinājums dzīves pieredzei. Lai gan ir maz aktivitāšu ārpus skolas, es neteiktu, ka mana dzīve būtu kļuvusi neinteresantāka,” viņš saka.

Kategorijas