Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Uzbrauc Gaiziņkalnā

Agita Bērziņa

2016. gada 20. februāris 09:01

715

Madonas pusē notika pasākums “Auto-traks”, kurā adrenalīna cienītāji Latvijas augstākajā virsotnē Gaiziņkalnā mēģināja uzbraukt ar automašīnām, motocikliem, kvadricikliem un traktoriem. Hibrīdu disciplīnā uzvaru svinēja Ritvars Vērsis no Ilzenes pagasta.

Lai gan sacensības jau notiek vairākus gadus, izaicinājumu uzbraukt Gaiziņā ar auto ziemas apstākļos Ritvars pieņēma pirmo reizi. Pats jaunietis smej, ka pieredzes nebija, bet pamēģināt gribējies. “Sacensības bija ļoti satraucošas. Īpašs satraukums bija dažas sekundes pirms starta, jo nezināju, kā būs. Nekur iepriekš nebiju trenējies braukt kalnā, tāpēc īsti nezināju, ko varu sagaidīt no mašīnas. Nebija tik traki, gāja tā neko,” stāsta Ritvars. Par to, kas ir veiksmes pamatā, Ritvars prāto, ka tā varētu būt tehniski labi sagatavotā mašīna. Kalnā viņš brauca ar hibrīdu – apvidus automobili “GAZ 69” ar vieglās automašīnas “BMW” 2,5 dīzeļa dzinēju. “Neesmu pats veidojis šo hibrīdu, bet nopirku gatavu. Protams, esmu veicis savus uzlabojumus, novērsis ķibeles,” viņš stāsta.

Ritvars atzīst, ka uzdevums uzbraukt kalnā nebūt nav vienkāršs, jo daži līdz kalna virsotnei nemaz nav tikuši. Arī viņš nav virsotni sasniedzi pilnībā, taču ticis vistālāk un bijis labākais starp sešiem citiem hibrīdauto konkurentiem. Citi neuzbraukuši pat līdz pusei. Vērts pieminēt, ka 3.vietu hibrīdu konkurencē ieguva Oskars Šķenders no Malienas ar bagiju, savukārt alūksnietis Ilmārs Ērmanis kvadriciklu disciplīnā 20 dalībnieku konkurencē ieguva 12.vietu. Sacensībās dažādās disciplīnās kopā piedalījās 142 dalībnieki.

Kategorijas