Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Atklāj strītbola sezonu

Ilze Bogdanova

2010. gada 5. maijs 08:24

1149

Sestdien, 1.maijā, Alsviķu sporta laukumā norisinājās strītbola turnīrs, kas uzskatāms par sezonas atklāšanas pasākumu. Turnīrs pulcēja 18 Alūksnes novada komandas, no kurām 14 sacentās puišu, bet četras – meiteņu konkurencē.

Pirmās spēles puiši aizvadīja divās apakšgrupās, noskaidrojot katras labāko četrinieku. No pirmās apakšgrupas labāko astotniekā iekļuva “Rīdzene”, “New – L”, “Dildo” un “Vistu kūts”, bet no otrās – “LEB”, “Aļarma”, “Zābaki” un “Krastijs”.

Fināla spēle – rezultatīvākā turnīrā

Tiekoties izslēgšanas spēlēs, “Rīdzene” ar 16:5 uzvarēja “Krastiju”, “New – L” ar 8:4 – “Zābakus”, “Aļarma” ar 12:4 – “Dildo”, bet “Vistu kūts” ar 10:8 – “LEB”. Pusfināla spēļu izskaņā iespēju cīnīties finālā ieguva “Rīdzene”, kas ar 9:8 pieveica “Aļarmu”, un “Vistu kūts”, kas ar 11:4 uzvarēja “New – L”.

Zaudējumu piedzīvojušās komandas “Aļarma” un “New – L” aizvadīja spēli par 3.vietu, kur uzvaru ar 11:10 guva “New – L” spēlētāji no Jaunlaicenes. Šajā komandā spēlēja Uvis Ausējs, Ritvars Ratenieks, Edgars Zaļakmentiņš un Jānis Ļuļis. Par 4.vietas ieguvēju kļuvušajā “Aļarmā” no Alsviķiem spēlēja Roberts Jansons, Romāns Logins un Jānis Ivanovs.

Puišu komandu finālā tikās “Rīdzene” (Reinis Brūveris, Kaspars Paegle, Valters Šelders) ar “Vistu kūti” no Jaunalūksnes pagasta Kolberģa (Niks Gaigalietis, Andris Vilemsons, Marks Kuzņecovs). Šī spēle kļuva par rezultatīvāko turnīrā, kur uzvaru ar 18:13 guva “Rīdzenes” spēlētāji.

Par uzvarētājām kļūst “Kitajkas”

Meiteņu komandu konkurencē vislabākos rezultātus priekšsacīkstēs uzrādīja komanda “Dāmas”, kas visās spēlēs guva uzvaras, atstājot aiz sevis “Kitajkas”, “Ķekars” un “Eka”. Cīņā par iekļūšanu finālā “Dāmas” ar 7:3 pieveica komandu “Eku”, bet “Kitajkas” ar 6:2 – komandu “Ķekars”.

Abas zaudējumu piedzīvojušās komandas aizvadīja spēli par 3.vietu, kurā uzvaru ar 6:1 izcīnīja “Ķekars” (Karīna Kica, Elīna Karaseva, Kristiāna Oto). Ārpus labāko trijnieka palikušajā komandā “Eka” spēlēja Eva Paringa, Krista Ramane un Ance Bērziņa.

Spēlē par 1.vietu tikās “Dāmas” un “Kitajkas”, kur priekšsacīkšu līderes piekāpās pretiniecēm ar 2:4. Turnīra uzvaru izcīnījušajā komandā “Kitajkas” spēlēja Sindija Iesalniece, Žanete Tomsone un Monta Sondore, savukārt 2.vietā palikušajā komandā – Dina Vītola, Jūlija Patapova un Lauma Parce.

Turpinājumu sola līdz mēneša beigām

Visas labāko četrinieku iekļuvušās komandas saņēma balvas un medaļas, ko turnīra organizators Viktors Bērziņš sarūpējis ar Alsviķu pagasta pārvaldes atbalstu. Vērtējot turnīru kopumā, viņš pauž gandarījumu, ka tas piesaistījis tik kuplu skaitu komandu, jo viss tapis pēdējā brīdī: iecere par turnīru radusies tikai nedēļas sākumā, bet jau nedēļas beigās atklāts turnīrs.

Tā kā V.Bērziņam šī bijusi pirmā pieredze turnīra organizēšanā, padomu ziņā daudz palīdzējis Alūksnes novada basketbola čempionāta organizators un basketbola kluba “Alūksne” vadītājs Juris Iesalnieks. Savukārt turnīra norises laikā liels palīgs bijis viens no dalībniekiem – Niks Gaigalietis, kas sevi pierādījis tiesneša amatā novada čempionātā.

Domājot par tālākajiem plāniem strītbola sacensību organizēšanā, V.Bērziņš atzīst, ka turpinājums noteikti sekos. “Komandu izrādītā interese ir parādījusi, ka šādu turnīra rīkošana ir vajadzīga,” viņš saka. Lai gan pagaidām nav precīzi zināms, kad tieši tiks rīkots nākamais turnīrs, V.Bērziņš prognozē, ka tas varētu notikt līdz šī mēneša beigām.

Vairāk foto

Kategorijas