Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Foto: Jaunsargu sacensības Apē

Juris Ozoliņš

2016. gada 22. februāris 20:37

3151

Nostiprinot jaunsargu nodarbībās apgūtās prasmes un iemaņas, jaunsargi no Apes vidusskolas, Gaujienas vidusskolas, Gaujienas internātpamatskolas, Sikšņu pamatskolas, Jaunlaicenes pamatskolas un Smiltenes novada skolām Apē sacentās militarizētajā šķēršļu distancē, ugunskuru iekurināšanā, tūrisma virvju trasēs, pie alpīnisma sienas un dienas nobeigumā  arī florbolā.

Šķēršļu joslā dalībniekiem ar triecienšautenes maketu rokās bija jāveic distance, jāšauj, jāmet granātas mērķos, un neveiksmju gadījumos jāskrien soda apļi. Meitenēm jaunākajā grupā šajā distancē uzvarēja Loreta Fedotova no Apes vidusskolas, otrajā, trešajā vietā smiltenietes- Sanija Ramane un Sanija Ikkerte. Zēniem 20 dalībnieku konkurencē šajā vecuma grupā labākie Gaujienas skolu jaunsargi- nepārspēts palika Jānis Lubāns no internātpamatskolas, atstājot otrajā vietā Austri Kalniņu, trešajā- Jēkabu Kalniņu-abi Gaujienas vidusskola.

Vecākajā grupā meiteņu konkurencē labākā Diāna Vorohta-Apes vidusskola, otrā-Dace Vilka, trešā-Justīne Stūre-abas no Smiltenes. Vecākajā grupā zēniem uzvarēja Sandis Petrovs (Smiltene) , otrajā vietā Gatis Makarēvičs (Gaujienas IPS), trešajā vietā Reinis Bērziņš (Smiltene).

15 komandas sacentās ugunskura iekurināšanā un noteiktā augstumā virs ugunskura auklas pārdedzināšanā. Un šeit bija ko redzēt, kad pēc starta signāla visi metās mežā meklēt sausu kurināmo, lai atgriežoties iekurinātu un veiktu uzdevumu. Labākā komanda no Apes vidusskolas- Toms Renards Gailītis, Toms Cipruss un Kristaps Jakovļevs to paveica 5,32 minūtēs, otrie labākie smiltenieši Sandis Petrovs, Aldis Martinsons, Reinis Bērziņš- 7,49 minūtes un trešajā vietā Gaujienas internātpamatskolas komanda -Gatis Makarēvičs, Jānis Šmoteks,  Kevins Vorohta.

Nākošais nopietnais pasākums jaunsargiem būs martā divu dienu pārgājiens vecākajai grupai ar uzdevumiem un nakšņošanu mežā.

Kategorijas