Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Pavasara populārākais sporta veids – atkritumu šķirošana

2016. gada 24. februāris 20:49

326

Katru pavasari visā Latvijā cilvēki īpaši aktīvi iesaistās dažādās vides sakopšanas aktivitātēs, tādējādi apliecinot savu atbildīgo attieksmi pret vidi un aicinot arī pārējos par šādu rīcību neaizmirst arī ikdienā, informēja a/s “Latvijas Zaļais punkts” pārstāve Alise Adamane.

Tā kā vieni no aktīvākajiem dažādu vides sakopšanas pasākumu dalībniekiem visbiežāk ir tieši skolēni,  a/s  “Latvijas Zaļais punkts” kopā ar lielveikalu tīklu „Rimi” un „Cido pārtikas grupu” aicina Latvijas skolēnus piedalīties radošo darbu konkursā “Mēs šķirojam. Pievienojies mums!” un līdz 7.martam iesūtīt pašu sagatavotus radošus reklāmas maketus par atkritumu šķirošanas nozīmi ikdienā. Desmit labāko darbu autori savai skolai balvā iegūs sportisku pasākumu “Lielā šķirošanas stafete”, kas jau martā un aprīlī norisināsies sporta žurnālista Armanda Tripāna un sporta deju treneres Martas Kalējas vadībā. Turklāt uzvarētāju darbu maketi tiks publicēti arī vietējos laikrakstos.

Viens no stafetes vadītājiem – Armands Tripāns atklāj, ka pats ikdienā šķiro atkritumus un aicina arī citus pievienoties šķirotāju pulkam. Armands ar savu piemēru vēlas jauniešiem parādīt, cik patiesībā vienkārši ir šķirot atkritumus un cik daudz laba dabai ik dienu var izdarīt katrs no mums.

Savukārt a/s “Latvijas Zaļais punkts” direktors Kaspars Zakulis akcentē, ka īpaši svarīgi ir jau no mazotnes izglītot bērnus par videi draudzīga dzīvesveida nozīmi, un tieši šāds konkurss atraktīvā veidā rosinās skolēnus izvērtēt, kādēļ atkritumu šķirošana arvien vairāk kļūst par mūsu ikdienas neatņemamu sastāvdaļu.

Konkursā “Mēs šķirojam. Pievienojies mums!” aicināti piedalīties skolēni vecuma grupā no 1.-12. klasei, nosacījumi pieejami mājas lapā – www.zalais.lv.

Kategorijas