Aluksniesiem.lv ARHĪVS

LČ skijoringā un ziemas motokrosā turpinās Apē un Sidrabiņos

Jau šajā nedēļas nogalē tiks turpināts Latvijas čempionāts skijoringā un ziemas motokrosā, aizvadot 3.un 4.posmu sacensību seriāla posmu. Sestdien, 27.februārī sportisti tiksies Apes mototrasē, bet svētdien, 28.februārī – Sidrabiņos, Sausnājas pagastā jeb skijoringistiem labi zināmajā Liepkalnē.  

Šonedēļ skijorings norisināsies gan sestdien, gan svētdien, sniedzot iespēju sportistiem un skatītājiem maksimāli izbaudīt atlikušo ziemas dvašu. Jau ziņots, ka sniega sega plānotajās sacensību norises vietās ir gana bieza un kvalitatīva, lai sacīkstes varētu norisināties visaugstākajā līmenī. Šobrīd Apē sniega biezums ir vidēji 10 centimetri, bet Ērgļu novadā – Liepkalnē – pat 20 centimetri, atliek vienīgi cerēt uz patstāvīgu salu.

Paralēli Latvijas čempionātam skijoringā un ziemas motokrosā norisinās arī Latvijas kauss un Junioru čempionāts. Tādēļ informējam, ka šogad nolikumā pievienota vel viena klase - Q Juniori. Savukārt licence Junioriem (MX65/MX85) un Kvadru Junioriem (Q50/ Q100/ QJuniori), startējot Latvijas Junioru čempionāta ziemas motokrosā ir BEZMAKSAS, bet dalības maksa šīm klasēm ir pazemināta: 10 EUR.

Tiem, kas sacensības diemžēl nevarēs skatīt klātienē, varēs izmantot šī gada jauninājumu – elektroniskās laika kontroles priekšrocības, sekojot sacensību rezultātiem tiešsaistē  - www.results.lv vai  www.licence.lv. Taču dalībniekiem jau iepriekš iespējams reģistrēties sacīkstēm šeit - www.licence.lv (tiesa gan pagaidām elektroniskai reģistrācijai ir tikai informatīvs raksturs).

Sacensības Apē un Sidrabiņos notiks ar Apes un Ērgļu novada domes atbalstu, sacensību partneris RedBull. Tiek, kam interesē naktsmājas Apē, interesēties pie Apes sacensību organizatora pārstāvja Sandra Januša, 26474766, sanchoape@inbox.lv .
Atgādinām, ka šogad jau aizvadīti divi sacensību posmi – pirmais posms norisinājās Lēdmanē, bet otrais aizvadītajā sestdienā Stāmerienā. Kopvērtējums pēc aizvadītajiem posmiem pieejams http://licence.lv/.

Kategorijas