Aluksniesiem.lv ARHĪVS

“Bēgošā” dzimšanas diena

Diāna Lozko

2016. gada 26. februāris 00:00

90

Ēriks Plūšs no Annas pagasta dzimis 29.februārī un šogad viņam paliks 16 gadi. Šogad ir tas retais gadījums, kad Ēriks savu dzimšanas dienu var svinēt tieši tajā datumā, kurā viņš ir piedzimis.

Svinēs savu ceturto
dzimšanas dienu
Pats Ēriks saka, ka šogad svinēs savu ceturto dzimšanas dienu, jo tik 29.februāru viņa dzīvē līdz šim ir bijis. Puisis teic - tas, ka viņa dzimšanas dienas datums neiekrīt katru gadu, pat ir ļoti interesanti un tā var justies īpaši. “Esmu laimīgs, ka esmu piedzimis 29.februārī un jūtos mazliet jaunāks, jo mana dzimšanas diena nav katru gadu. Daudzi cilvēki pat aizmirst, ka man ir dzimšanas diena. Draugi jau atceras un parasti sveic vai nu 28.februārī, vai arī 1.martā. Ja cilvēks mani pazīst, tad jau apsveic agrāk vai vēlāk,” teic Ēriks.
Viņa draugu lokā nav cilvēku, kuriem arī dzimšanas diena būtu šajā datumā. “Būtu prieks uzzināt arī par citiem cilvēkiem, kuri svin šajā datumā dzimšanas dienu,” teic Ēriks. Viņš gan nav liels dzimšanas dienu svinētājs, bet atceras, ka četru gadu vecumā savas īpašās dzimšanas dienas dēļ par viņu ticis pat rakstīts Annas pagasta laikrakstā “Mēle”. Šogad gan dzimšanas diena tiks atzīmēta vairāk par godu esošajam 29.februārim.

Prieku sagādā prieka
sagādāšana citiem
Ēriks mācās Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas 9.c klasē un aktīvi iesaistījies Alūksnes Bērnu un jauniešu centra aktivitātēs. “Dejoju deju kolektīvā “Enku-Drenku” un dziedu skolas korī, kuru vada Ina Perevertailo. Nāku uz jauniešu centru, kur esmu iesaistījies brīvprātīgajā jauniešu grupā. Tur plānojam dažādus pasākumus un pavadām kopā laiku ar citiem jauniešiem. Šāda grupa izveidojās šogad. Apspriežam arī jauniešu apmaiņas programmas un esam uzsākuši komunikāciju ar ārvalstīm. Tā būs iespēja uzņemt Alūksnē jauniešus no citām valstīm, kā arī pašiem aizdoties kaut kur. Spēlēju arī volejbolu un skrienu,” stāsta Ēriks. Viņam prieku sagādā prieka sagādāšana citiem - iesaistīšanās brīvprātīgajā jauniešu grupā sniedz šādu iespēju. ◆

Kategorijas