Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Konstatēta nelegālo cigarešu tirdzniecību veikalā

Turpinot darbu ar nelegālo alkoholisko dzērienu, spirta, tabakas izstrādājumu un citu ar akcīzi apliekamo preču apkarošanu, vakar, 28. aprīlī trijos pēcpusdienā Vidzemes reģiona Valkas iecirkņa darbinieki veica profilaktisko reidu Strenču novada Sedā, kura laikā konstatēts, ka veikalā LANA pārdevēja, 1956. gadā dzimusi sieviete, pārdeva pircējam tabakas izstrādājumus - cigarešu paciņu Ļeņingrad (Ls 0,80 vērtībā), kas marķēta ar KF akcīzes nodokļa markām. Pārbaudot veikala telpas, policijas darbinieki tajās atrada nelikumīgi uzglabātas 5463 dažādu marku cigarešu paciņas (jeb 109 260 cigarešu).

Kā pastāstīja Valsts policijas Vidzemes reģiona Valkas iecirkņa priekšnieks V.Žīgurs, šis ir pirmais gadījums iecirkņa teritorijā, kad konstatēta nelegālo cigarešu tirdzniecība oficiālā tirdzniecības vietā. Izņemtās cigaretes ir marķētas gan ar Krievijas Federācijas, gan Baltkrievijas akcīzes nodokļu markām. Daļa cigarešu bijušas vispār bez akcīzes markām, kas mudina domāt, ka cigaretes ražotas nelegāli tepat Latvijā vietējam tirgum. Par to, ka veikals strādājis „ar vērienu” un plašam klientu lokam, liecina ne tikai izņemto cigarešu vairums, bet arī sortiments – izņemtas 26( ! ) dažādu marku cigaretes.

Par konstatēto pārkāpumu uzsākts kriminālprocess pēc KL 221. panta Alkoholisko dzērienu un tabakas izstrādājumu nelikumīga uzglabāšana, pārvietošana vai realizācija ja tā rezultātā radīts būtisks kaitējums. Paredzētais sods – arests vai piespiedu darbs vai naudas sods līdz 60 minimālajām mēnešalgām.
Vidzemes reģiona teritorijā nelegālās cigaretes un alkohols šomēnes izņemts arī Valmieras iecirknī.

Valmieras iecirkņa Kārtības policijas nodaļas darbinieki, veicot pārbaudes vairākās adresēs, Zilākalnā izņēma 2 litrus šķidruma ar alkoholam raksturīgu smaku un 48 paciņas cigarešu, Dikļu pagastā izņēma 34 paciņas cigarešu, bet 10. aprīlī, veicot iepriekš saņemtas informācijas pārbaudi, Mazsalacā kādā adresē izņēma 452 paciņas cigarešu un 4 litrus alkohola.

Kategorijas